Därför demokrati : om kunskapen och folkstyret (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2021-06-09
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Holm, Emanuel (red.) / Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
210 x 145 x 30 mm
Vikt
623 g
SAB
Ocgaa
ISBN
9789188589781

Därför demokrati : om kunskapen och folkstyret

(14 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-09
205
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Demokratin är det enda styrelseskick som lägger sitt öde i våra händer. I det ligger dess stora styrka men också dess stora sårbarhet. När desinformation och propaganda utnyttjar denna sårbarhet är det avgörande att vi är medvetna om demokratins stora värde.

I Därför demokrati argumenterar Åsa Wikforss för kunskapens centrala betydelse i ett fungerande folkstyre. Kunskapen krävs för att vi ska kunna granska den förda politiken, uppnå våra mål, fatta välgrundade beslut och hantera oenighet. När konspirationsteorier, kunskapsmotstånd och känsloladdad retorik tar över riskerar demokratin att försvagas och på sikt gå under.

Därför demokrati har vuxit fram i dialog med Åsas bror Mårten Wikforss, som också bidrar med betraktelser där han sätter några av de avgörande skillnaderna mellan diktaturen och demokratin i blixtbelysning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Därför demokrati : om kunskapen och folkstyret
 2. +
 3. Alternativa fakta : om kunskapen och dess fiender

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alternativa fakta : om kunskapen och dess fiender av Åsa Wikforss (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Därför demokrati : om kunskapen och folkstyret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig för vår demokrati
  Tomas Stegberg, 19 november 2021

  Mycket bra stöd vid diskussion om Demokratin i Sverige och världen. I dessa oroliga tider med allt fler icke demokratiska länder utgör denna bok ett viktigt stöd för att bevara demokratin i framtiden.

 2. Tunga argument för demokrati som styrelseform.
  Mats Lindberg, 28 september 2021

  Åsa Wikforss inventerar i stort sett hela floran av tänkbara styrelseformer, deras fördelar och nackdelar. En intelligent och noggrann genomgång som resulterar i en tydlig rekommendation av demokratin som det klart överlägsna alternativet - trots allvarliga brister som på senare tid exponerats i t ex Storbrittanien och USA.

  I resonemangen spelar begrepp som sanning, fakta och kunskap en stor roll; här liksom i hennes tidigare bok om "Alternativa Fakta".

  Kombinationen av vet... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna