Algoritmmakaren : konsten att fatta systematiska beslut (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2020-10-19
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
215 x 147 x 20 mm
Vikt
399 g
SAB
Oh
ISBN
9789188589804

Algoritmmakaren : konsten att fatta systematiska beslut

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-19
228
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aldrig tidigare i världshistorien har det samlats in lika mycket data som idag. Men vad ska vi ha den till?

I Algoritmmakaren argumenterar nationalekonomen Tommy Andersson för att data kan användas för att fatta bättre och mer välgrundade beslut inom en rad områden. Men för det krävs en genomtänkt strategi och – framför allt – funktionella algoritmer. Utifrån forskning och exempel från verkligheten resonerar Andersson kring hur beslutsalgoritmer kan användas för att ge svar på ett antal av samtidens mest angelägna frågor: Hur kan flyktingar integreras bättre? Hur kan organbristen lösas? Hur kan skolan göras mer likvärdig? Kanske kan väldesignade beslutsalgoritmer vara ett medel i arbetet med att skapa bättre samhällen.

Tommy Andersson är professor i nationalekonomi vid Lunds universitet. Hans forskning har ofta bedrivits i nära dialog med olika beslutsfattare. 2019 utsågs han till adjungerad ledamot av Kommittén för priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Algoritmmakaren : konsten att fatta systematiska beslut
 2. +
 3. Kvinnomanualen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnomanualen av Anna Björklund (inbunden).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Algoritmmakaren : konsten att fatta systematiska beslut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inblick i drivkraften att vilja göra skillnad
  Mona Norman, 16 december 2020

  En forskares altruistiska gärning i möten med externa parter såsom myndigheter, andra professioner och befintliga regelverk med nedslag i tre projekt med två gemensamma nämnare: honom själv, professor Tommy Andersson, och konstruerandet av beslutsalgoritmer för att lösa befintliga problem i olika delar av samhället (en angenäm del i applicerbar forskning). Historieskrivningen är framför allt ett bevis på att man kan åstadkomma stor nytta genom att se möjligheter utanför det konventionella och... Läs hela recensionen

 2. Forskning som räddar liv!
  Klas, 11 november 2020

  En välskriven skildring av hur världsledande forskning om algoritmer bedrivs, implementeras praktisk och räddar liv. Den är skriven på ett medryckande och personligt sätt. En underhållande, gripande och lärorik bok om hur dagens och framtidens stora samhällsproblem lindras och löses med hjälp av modern nationalekonomisk forskning.

 3. Intressant och välskriven
  Hampus, 3 november 2020

  Boken innehåller en sund syn på flera högaktuella utmaningar i samhället där det finns god potential för väldesignade policys. Den är skriven så att vem som helst kan förstå utan förkunskaper varken inom metoderna eller samhällsfrågorna.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tommy Andersson