Bästa målet, Olivia! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fotbollsstjärnor (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
75
Utgivningsdatum
2019-05-28
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Kvarnström Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Källström
Dimensioner
216 x 155 x 10 mm
Vikt
274 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613288
Bästa målet, Olivia! (inbunden)

Bästa målet, Olivia!

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-05-28
149

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det är dags för Adventscup och Olivia är taggad. I publiken sitter hennes familj och Ambra som hon brukar spela FIFA med. Mamma är också där, trots att cancern har kommit tillbaka. Olivia får kämpa med att hålla tankarna på fotbollen. Men när hon ser Göteborg FC:s tränare på läktaren inser hon att hon måste visa vad hon kan.

Sagt om boken:

Författaren och sportjournalisten Jennifer Wegerup lyckas levandegöra de spelare hon tar sig an /.../. Genom att väva samman händelser från deras barndom och uppväxt med fotbollsspelandet, samt kanske någon mer avgörande vändning i deras spelarkarriär, skapar hon en varm och engagerande berättelse utifrån både vardagsliv och fotbollssituationer. I Bästa målet, Olivia! får vi bl.a. vara med när Olivias mamma går bort i cancer, när blixten slog ner i den övergivna fotbollen mitt på planen, men också de första trevande stegen mot den karriär som komma skall för Olivia, som när hon blir kontaktad av Göteborg FC:s tränare för provspelning. Maria Källströms illustrationer, nu i färg, ger än mer liv åt de känslor och stämningar som förmedlas och uttrycks genom den lättillgängliga texten.

Piroska Bakran, BTJ

 

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bästa målet, Olivia!
  2. +
  3. Satsa allt, Olivia!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Satsa allt, Olivia! av Jennifer Wegerup (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bästa målet, Olivia!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gillart!!!

    Vi gillade verkligen denna bok och den får högsta betyg av oss. Som gammal fotbollspelare tycker jag att det är roligt att det kommer fler och fler böcker om tjejer som spelar fotboll. Att det finns fler förebilder och att man får läsa om deras resa. Boken handlar om Olivia som är duktig i fotboll men också om hennes vardag, hur hennes familj kämpar med sin cancersjuka mamma. Bilderna är fina och texten bra för ett barn som läser själv men man kan även läsa denna bok högt. Berättelsen bygger på Olivia Schoughs liv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jennifer Wegerup