Varför är brorsan rädd? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Känslodeckare
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2019-08-01
Förlag
Olika förlag AB
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Bettina JohanssonSvensson
Dimensioner
206 x 206 x 9 mm
Vikt
247 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613394

Varför är brorsan rädd?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-08-01
150
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok som på ett smart sätt visar vägen i känslodjungeln. - Jonna Fries, Smålandsposten

Borta på stenen sitter en brorsa och är rädd. Varför är han det? undrar Alvdis och Hamsa. Han kanske är rädd för hundar? Eller så har han tappat bort sina mammor? Kanske är han rädd för att han har retat sin kompis? Eller för att någon är sjuk?

Sagt om boken:
Varje fundering speglar Hamsas och Alvdis egen verklighet och visar att de själva är olika mycket rädda för samma, för läsaren igenkännbara saker. /.../ Det lättförståeliga språket består mest av repliker i barn-nära samtal. Illustrationerna är uttrycksfulla och tydliga i samtida miljö. Grundtonen i boken är ljus och den gestaltar känslor på ett trovärdigt sätt, och öppnar för vidare samtal.
Tine Billing, BTJ

Här finns massor av klokskap, finurligt och fint framfört - både i text och i bild. Det här är en bok att läsa tillsammans och tala med sina barn om /.../ och samtalsämnen att återvända till både två och fem gånger. /.../ Ja, rekommenderas!
Bokbloggerskan

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför är brorsan rädd?
  2. +
  3. Varför gråter pappan?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför gråter pappan? av Kristina Murray Brodin, Bettina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varför är brorsan rädd?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bok om rädsla

    Boken om den rädda brorsan uppskattades hemma hos oss. Personligen gillar jag (mamman) illustrationerna, den fina samtalstexten barnen emellan och mångfalden i boken. Hamsa bor med sin farfar, brorsan är rädd och Alvdis är den som vill leka krig. Gustav och Philip reflekterar inte över detta utan tycker bara att boken är riktigt bra och mysig att läsa. Det finns två böcker till i serien men de har vi inte läst än. Det är Varför gråter pappa? och Varför är mamma arg? De kommer vi att låna på b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna