Piraterna och frihetskampen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Piraterna
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2022-10-06
Förlag
Olika förlag AB
Illustratör/Fotograf
Maria Poll
Dimensioner
15 x 4 x 189 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613820

Piraterna och frihetskampen

Inbunden,  Svenska, 2022-10-06
148
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Visst är det spännande med pirater? Just de här är vilda, roliga och snälla.
Häng med Ragnhild Rysare, Tilde Träben, Helle Hajtand, Samira Svärdsslukare, Katinka Krok, Olga Os, Marulks-Mia på ett nytt äventyr!

Det må vara lag, men det är inte rätt
Ingen ska behandlas på detta sätt
Vi kommer tillbaka och räddar er
Men först måste vi samla många fler

Aj aj, pirater
Nu tar vi fart
Skepp ohoj, kamrater
Vi kommer snart

VAD OLIKA GILLAR MED BOKEN
* Coola pirater som också är kvinnor!
* Pirater som alltid hittar lösningar, tillsammans!
* Bakar in nutida ämnen som migration och klimat!

KLIMATBRA! Boken är tryckt på återvunnet papper. För en hållbar framtid!

Sagt om boken:

Sara Bergs rimmade text har bra flyt och förmedlar spänningen i historien. Tuffa kvinnor som pirater visar att sammanhållning ger styrka och att frihet är ovärderlig för alla varelser de möter. Illustratören Maria Poll är en stor tillgång för texten. I sina mustiga bilder tillför hon humoristiska detaljer som väcker läsarens nyfikenhet och sätter igång fantasin. De dominerande färgerna hör hemma i havet, blått, grönt och svart. Hon leker med former som hör hemma på skepp och i hav när ett piratöga får formen av en liten båt. Ett piratäventyr med budskap om frihet och kämpaglöd.
Christina Wedenmark, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien Piraterna!

"Illustrationerna är frejdiga i starka färger och gjorda med yviga gester. Illustratören Maria Poll ger kvinnorna en nyfiken lite vild uppsyn och skapar ett kreativt kaos i deras omgivning. Det finns något i konstnärens uttryck som för tankarna till Helga Henschens bildvärld. Piraterna och regnbågsskatten kan ses som en feministisk pendang till Lennart Hellsings klassiska Sjörövarbok." Christina Wedenmark, BTJ

"Färgstarka illustrationer i starka färger med frejdiga kvinnokroppar med och utan kläder ackompanjeras av rytmisk rimmad vers som bitvis passar fint att sjunga som refräng. Budskapet som återfinns i samtliga böcker i serien handlar om att hålla ihop och hjälpa varandra. Parallellt sker halsbrytande äventyr i en värld bestående av modiga och levnadsglada kvinnor."
Christina Wedenmark, BTJ

När rim i texten samspelar så finurligt med bilder på mångsidiga pirater går det inte annat än att se en framtida klassiker i Piraterna och regnbågsskatten. (...) Hjärnorna går varma på barn som lyssnar till boken. Ett samtal kring allt som händer i illustrationerna blir oändligt roligt. Vi behöver vrida och vända på invanda mönster, den här boken slänger upp och ner på det mesta och gör det med bravur.
Barnboksbildens vänner

"Piraterna och regnbågsskatten är en berättelse skriven på rim. Roliga och oväntade formuleringar ger en lättsam känsla och en tro att vad som helst kan hända på nästa sida. Upprepningar i rim ger trygghet att vila i berättelsen och dit den tar oss. Färgstarka detaljrika bilder ger glädje och föder nyfikenhet. Dottern min ville läsa boken igen."
Feministiskt Perspektiv

"Rimmen är härliga från början till slut, text och illustrationer väcker skratt och frågor om ord och om kvinnor faktiskt har så håriga ben. Kapten Katinka med sin krok, pirater som badar nakenfis, Marulks-Mias tatueringar och svärd och skalliga Olga är små favoriter. Vi skrattar och ser nya saker varje gång vi läser. En härlig bok, ett måste till piratälskande små barn!
Rebecca Byron Lohk, kalasdags.se

"Piraterna är av olika nationalitet, vilket visas i namn och hudfärg och deras kroppsformer är lika olika som vanligt folks. Det är verkligen helt knäppt att detta ska behöva påpekas och att jag ska sitta här och vara glad för det. Det borde ju vara helt självklart att mer än lagomsmala vita pojkar och eventuellt flickor ska förekomma frekvent i barnlitteraturen. Men så är det ju inte så.

"Jag läser tacksamt Piraterna och re
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Piraterna och frihetskampen
  2. +
  3. Orka! : självkänsla för tonåringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orka! : självkänsla för tonåringar av Christina Stielli (häftad).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna