Vi tvättar bilen! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vi gör
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2020-12-09
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Astrid Tolke
Dimensioner
188 x 187 x 8 mm
Vikt
182 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613837
Vi tvättar bilen! (inbunden)

Vi tvättar bilen!

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2020-12-09
149
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Spruta vatten!
På bilen.
På trädet.
På mamma?

I Sarah Vegnas och Astrid Tolkes första Vi gör-bok följer vi barnet med dess mammor i ett vardagsäventyr. Bokserien fokuserar på vardagliga aktiviteter som barn kan delta i, uppleva och utvecklas med!

Sagt om boken:

Lätt att känna igen sig i, för både stor som liten, mycket tack vara de vardagliga bilderna av Astrid Tolke som här debuterar som bilderboksillustratör. Hon skapar med små medel trevliga, realistiska illustrationer där de agerande har fin ögonkontakt med varandra. (...) Det är lätt att tycka om denna trivsamt skildrade vardagshändelse.
BTJ, Annika Lundeberg

Vi tvättar bilen, med text av Sarah Vegna och bild av Astrid Tolke, är en småbarnsbok som känns fin och ljus i såväl text som illustrationer. Meningarna är oftast två till tre ord långa, ibland hela fyra. Huvudpersonen är ett litet barn som tillsammans med sina mammor och en grå katt tvättar familjens bil. Barnet är delaktigt i tvätten - och i att busa med vattenslangen ...
Tekoppens tankar

Det är en enkel småbarnsbok som handlar om ett så vardagsnära tema som att tvätta en bil. (...) Här sätter man nämligen också fokus på barns delaktighet i vardagen, vilket gör att en vardagssyssla kan förvandlas till ett lekfullt äventyr istället för att vara ett tråkigt måste. Tänk om man gjorde så med fler sysslor. Här är det också alltså en familj med två mammor och ett barn som får synliggöras, vilket ger ytterligare ett plus. Jag gillar också det faktum att den ena mamman är korthårig och att mammorna har håriga ben, vilket dessutom förmedlar att kroppar kan se ut hur som helst. Vi tvättar bilen är helt enkelt en fin småbarnsbok!
Barnboksbloggen

Vi läser tro det eller ej väldigt mycket barnböcker här hemma. En mysig en vi läst många gånger är boken om att tvätta bilen. Den är precis vad den utger sig för. Plaskande normkritisk med håriga ben och enkla, snabba meningar. Färgglada illustrationer och trevligt språk. Den är både något att läsa och något att göra. Den är fantastiskt!
365 böcker du borde läsa

OLIKA är ett flerfaldigt prisbelönat förlag som utmanar stereotyper med normkreativitet. Vi brinner för jämställdhet och hållbarhet och trycker Svanenmärkt. När du köper böcker eller utbildning från oss bidrar du även till barns och ungas rättigheter. Tillsammans förändrar vi världen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi tvättar bilen!
  2. +
  3. Dela med dig Sickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dela med dig Sickan av Sofia Rådström (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna