Alla dör (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2021-05-11
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Gabriella Frödén
Dimensioner
205 x 205 x 8 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613882

Alla dör

Inbunden,  Svenska, 2021-05-11
148
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Någon lever i en dag.
En annan några andetag.
En tredje finns i hundra år.
Sen går det ändå som det går: alla dör.

En bok om döden och livet, från författaren bakom hyllade Kivi & Monsterhund!

Sagt om boken:

Medan Bröderna Lejonhjärta kan läsas även av den som inte är redo eller orkar tänka på budskapet är Alla dör (Olika förlag) en bok att plocka fram när ämnet trycker på. När tankarna är många eller sorgliga omständigheter gör det aktuellt. I sin inkluderande anda, och hur skulle den kunna vara annat döden bryr sig inte om vem du är, hur du ser ut eller vad du tror på och sina jublande illustrationer (ja, jublande måste vara bästa ordet för så många människor med händerna sträckta mot luften) lyckas den faktiskt lämna mig med hopp och livsglädje mer än något annat. Dessutom lyckas Lundqvist (pappa till Kivi, monsterhunden och goraffen) återigen med konststycket att skriva på rim.
Eva Emmelin, Skånskan

Allt är skrivet på fantastisk vers med härliga bilder. Tål att läsa gång på gång, helst högt tillsammans.
Björn Andersson, Piteå-Tidningen

En bok om döden skriven på vers, kan det verkligen vara något? Absolut säger jag! Väldigt fyndiga rim som inte alls känns krystade och med ett bra språk. Jag blir faktiskt lite berörd. (...) En liten pärla helt enkelt!
Caroline, via Goodreads

På lekfullt rim och utan att släta över något, men med en växande varm ton i språket, lyckas Lundqvist ta udden av döden på ett högst välkommet sätt. (...) Alla dör får högsta poäng, av flera skäl. Ska det skrivas på rim vill det till att det känns ledigt och håller hela vägen. Det gör det i den här boken. Budskapet att döden hör till livet tröstar betydligt mer än det upprör. Samspelet mellan text och bild är gjutet och njutbart. Berättandet går från konkreta konstateranden till ett något mer filosofiskt och uppmuntrande tonläge utan att tråden eller innehållet skadas, tvärtom! Många tycker att döden är jobbig att prata om. 'Alla dör' är ett utmärkt hjälpmedel som underlättar och öppnar upp.
Stefan Whilde, Tidningen Kulturen

I Alla dör dör alla, precis så som det är. Döden upprepas och blandas upp med humor och värme. Inkluderande och igenkännande, tidlöst och globalt. Vi möter döden på flera olika sätt, inget göms eller döljs (...) Trots sitt sorgliga ämne lämnar Alla dör en med en hoppfull känsla om att en dag ska även jag dö, och det kommer nog inte bli så dumt ändå
Rebecka Horn, Dagens bok

Med en alldeles egen berättarstil tar Alla dör ett helhetsgrepp på ämnet döden och får den att skilja sig från andra barnböcker på samma tema. Berättelsen är skriven på en idérik och lustfyllt rimmad vers där döden skildras ur ett tidlöst och globalt perspektiv (...) Verserna har en härligt välflytande rytm som gör boken trivsam för högläsning, och Gabi Frödén blandar i sina färgstarka illustrationer allvar och humor med tonsäker djärvhet. Det är avväpnande, infallsrikt och lite utmanande berättat, en god utgångspunkt till avdramatiserade samtal om döden.
Boel Peterson, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla dör
  2. +
  3. Askungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Askungen av Alexander Jansson, Sofia Jensfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna