Ersättningen och e-hälsan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2019-03-20
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
240 x 195 x 10 mm
Vikt
206 g
SAB
Vp
ISBN
9789188637130

Ersättningen och e-hälsan

Häftad,  Svenska, 2019-03-20
244
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  29
Visa alla 1 format & utgåvor
E-hälsolösningar lyfts ofta fram som en möjlighet att effektivisera vården och möta de utmaningar som finns i form av bland annat en åldrande befolkning och mer vårdkrävande patienter. Något som har stor betydelse för hur nya lösningar och innovationer anammas är ersättningssystemen.

Forskaren Peter Lindgren har undersökt vilka ersättningsmodeller som är att föredra om målet är att möjliggöra eller stimulera införandet av digitala lösningar i vården. I rapporten finns en kartläggning över kunskapsläget om effekter av olika modeller för att ersätta vårdgivare och hur dessa påverkar användandet av e-hälsolösningar. En unik genomgång belyser dessutom på vilket sätt vårdgivare i Sveriges samtliga regioner ersätts i dag. Författaren lämnar slutligen ett antal policyrekommendationer om hur ersättningssystemen kan anpassas och följas upp för att ge bättre förutsättningar för innovationer.

Peter Lindgren är vd för Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi (IHE) och adjungerad professor i hälsoekonomi vid Karolinska Institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ersättningen och e-hälsan
 2. +
 3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Lindgren

 • East: En asiatisk kokbok

  Peter Lindgren

  Läckert, spännande och inspirerande från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna East: En asiatisk kokbok är en snygg och inspirerande kokbok och restaurangskildring full av läckra recept från en av Sveriges mest inflytelserika kro...

 • Ersättning i sjukvården : modeller, effekter, rekommendationer

  Peter Lindgren

  Hur får sjukhus och vårdcentraler betalt för den vård de utför? På vilka sätt påverkar den ekonomiska styrningen vården? Finns det risk för manipulation när betalningen till vårdgivare baseras på patienters diagnoser, genomförda behandlingar och u...