Refrängen : en bok om livet - typ (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
57
Utgivningsdatum
2020-03-20
Förlag
Stevali Fakta
Dimensioner
250 x 175 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Dokc
ISBN
9789188639806
Refrängen : en bok om livet - typ (häftad)

Refrängen : en bok om livet - typ

(4 röster)
Häftad, Svenska, 2020-03-20
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är något så udda som en rolig bok om begravningar. Med inspirerande idéer, roliga tankar och tänkvärda råd om praktiska saker gör Refrängen det till ett nöje att fundera på sitt sista kalas . Boken blir dessutom till stor hjälp och ett fint minne för de som så småningom blir ansvariga för att arrangera begravningen.

Tack och lov behöver de flesta av oss bara planera några få begravningar i livet, men nackdelen med det är att vi aldrig blir vana. Dessutom ska själva planeringen göras snabbt, samtidigt som man står villrådig och behöver hantera sin egen sorg och saknad. Just där och då är det nästan omöjligt att byta perspektiv och planera en annorlunda eller personlig begravning. Många gånger har man inte ens snuddat vid ämnet tidigare, och i värsta fall har de efterlevande helt olika uppfattning om hur det ska vara.

Med den här boken vill författarna sudda bort tabun och ändra vår syn på begravningar. Det finns utrymme att både kryssa i enkla alternativ och att skriva ner dina egna tankar och idéer. Författarna balanserar perfekt mellan en lättsam ton och den tunga vetskapen om att en av dem diagnostiserats med obotlig cancer därav att de kom på tanken att skriva Refrängen.

Sagt om boken:

Femina Om detta är de överens: Vi måste börja prata mer om döden. Reaktionerna på boken har varit precis som de hoppats på. Läsare har haft med den på tjejmiddag, någon annan har den liggande på nattduksbordet, och till början tveksamma skeptiker har nu köpt sig ett exemplar till sin bästa vän eller partner.

M Magasin Tystnaden är inte längre lika kompakt, allt fler öppnar sina ögon för dödens realitet och tar kontroll över det som går att ta kontroll över. Vi har insett att det är både klokt och befriande att tänka på sin egen begravning. Ulrika och Malin har skrivit en lättsam, humoristisk och faktaspäckad fylla-i-handbok på temat. I princip blir det svåra mindre svårt om man kan skämta om det.

Allers Författarna uppmanar läsaren att skriva ner om han eller hon vill ha psalmer eller kanske ett jazzband som spelar i kyrkan? De peppar oss att skriva en bucket-lista och fundera på om vi kanske vill ha en ängel med glorian på sned i vår dödsannons? Tonen i boken är genomgående lättsam och humoristisk.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Refrängen : en bok om livet - typ
  2. +
  3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Michael Bergenstjerna, Sofia Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »