Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Siris äventyr
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Stevali Barn
Illustratör/Fotograf
Per Demervall
Dimensioner
250 x 175 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
uHci
ISBN
9789188639929

Kejsarens skatt

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-27
126
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är vår och vikingarna ska segla till Miklagård. Men Siri får inte följa med! Hennes pappa hövdingen säger att hon är för liten. Och flicka!

Trodde han att det skulle stoppa henne, så trodde han fel. Hon gömmer sig ombord

På skeppet finns också en mystisk låda som ska lämnas till självaste kejsaren.

Men skurkarna Ivar och Grym är ute efter lådan och Siri får använda allt sitt mod och sin finurlighet för att skydda den. Som tur är får hon hjälp av Zack, en pojke hon träffar i Miklagård. Men vem är han egentligen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kejsarens skatt
 2. +
 3. Hövdingens fångar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hövdingens fångar av Patric Nyström (inbunden).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kejsarens skatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig med historisk inramning

  Detta är första seriealbumet om vikingaflickan Siri. Siri är inte bara finurligt smart utan också riktigt modig.
  Så inte undra på att hon lyckas lura sig med på pappa hövdingens handelsresa till Miklagård.
  Med på resan finns även en låda som hövdingen lovat sin bror att ta med till kejsaren. Men det är något som inte stämmer...
  Snart blir de varse om att grannbyns hövding Ivar gör allt i sin makt för att kunna knycka den värdefulla lådan från skeppet.
  Hur ska det gå? Lycka... Läs hela recensionen

 2. Siri - en Röde Orm tecknad som Tintin eller Spirou
  metaphor.nu, 6 juli 2020

  Detta är en fantastiskt bra berättad och fenomenalt fint illustrerad berättelse som är bra i sin egen rätt och samtidigt flirtar med både historien (den riktiga) och historierna med t.ex. Asterix och de tappra gallerna liksom andra tecknade serier i samma anda (som är riktigt bra historier). Siri är en klok och tuff tjej med gott hjärna och en hjärna som är lite vassare än många andras. Hon är en hjältinna i ordets rätta bemärkelse. Siri är en slags mix av både Röde Orm och Ulrika i Goliat (m... Läs hela recensionen

 3. Bra och spännande bok om vikingatiden

  Gustav 10 år:
  Vi har precis läst om Vikingatiden i skolan så det var extra roligt att läsa Siris äventyr. Det är som en serietidning men bok. Längst bak i boken står det om vikingarnas resor, hur de handlade , runor och väringar. Väring betyder vakt åt kejsaren.

  Vikingarna ska segla till Miklagården men Siri får inte följa med för att hon är tjej och liten. Siri gömmer sig på båten och de ska till kejsaren. Det ska lämnas en låda. Det finns skurkar också. Ivar och Grym som vill h... Läs hela recensionen

 4. Följ med på ett fartfyllt vikingaäventyr.
  Gullis lästips (Rönninge), 14 juni 2020

  I den grafiska serieboken "Siris äventyr - Kejsarens skatt" får vi lära känna den finurliga och modiga vikingaflickan Siri.

  Det här är första delen i den blivande bokserien "Siris äventyr" som släpps som inbunden utgåva med extra material, faktadelar om vikingar och tillhörande lärarhandledning.

  Siris äventyr är en vältecknad bokserie som är uppbyggd med historiskt korrekt grundfakta om vikingatiden som med en stor nypa fantasi låter läsarna möta färgstärka karaktärer i deta... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Patric Nyström