Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (189.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Irene Lindh
Utgivningsdatum
2017-09-21
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Ulrika Miranda Junker
ISBN
9789188647405
Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende (ljudbok)

Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-09-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Journalisten Charlotte Rørth var inte en religiös eller andlig sökare, när Guds Son bokstavligen visade sig för henne och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande.

I boken Jag mötte Jesus. En motvilligt troendes bekännelser berättar Charlotte Rørth hur hon, som kritiskt granskande journalist plötsligt drabbas av det starka mötet med Jesus och hur hon hanterar upplevelsen efteråt. Det är fascinerande att läsa om hur hon gör allt för att rationellt förklara sin upplevelse: Kan det vara epilepsi? Stress? Lika intressant är att se hur omvärlden reagerar när hon berättar om sin upplevelse. Helt plötsligt ses hon, som tidigare ansetts som så rationell, skarp och begåvad som en skör, hopplös excentriker.

Läsaren får också följa med Charlotte på en resa tillbaka i litteraturen och historien om den historiske Jesus, och vi finns där när hon besöker forskare inom medicin och psykiatri, präster och andliga guider för att hitta kunskap och förståelse kring vad hänt henne.

Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättelse om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter är något av de mest privata definitivt något att hålla för sig själv om man vill undvika att bli sedd som psykiskt obalanserad eller komplett galen.

Boken kom ut i Danmark 2015 och har där blivit en oväntad läsarsuccé. Charlotte Rørth är flitigt bokad som föreläsare inom existentiella frågor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Rørth