Mörkermännen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Oxen-serien (del 2)
Antal sidor
509
Utgivningsdatum
2018-05-07
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
De mørke mænd
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
177 x 110 x 30 mm
Vikt
275 g
SAB
Hce
ISBN
9789188647689

Mörkermännen

(46 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-05-07
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat från Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Gömd från omvärlden försöker han, i ett liv under ständig beredskap, hantera sina minnen och trauman. Niels Oxen har en hemlighet som håller honom vid liv men som också kan döda honom. När en konstcurator mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser. Händelser som även involverar Danmarks justitieminister. Några få ser en koppling till Oxen. En av dem är hans gamla partner, Margrethe Franck från Polisens underrättelsetjänst. Hon har förgäves letats efter honom i mer än ett års tid. När hon slutligen finner Oxen, förseglar hon hans öde.

Oxen befinner sig plötsligt i centrum av en människojakt. Vissa vill hjälpa honom, andra vill döda honom. Vem är vän och vem är fiende? Franck och Oxen konfronteras ännu en gång med de mörkermän som besitter makten. För en jagad krigsveteran finns bara två alternativ: Gå till botten med frågan. Eller gå till attack.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkermännen
 2. +
 3. Den frusna elden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den frusna elden av Jens Henrik Jensen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Mörkermännen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörkermännen nr 2 i "Oxenserien"
  Tomas Goldbach, 1 september 2021

  I mina tycken en helt otroligt bra bokserie. Har nästan sträckläst nu i sommar och känner det tragiskt att sista boken "Lupus" nu ligger i bokhyllan. Har därför fortsatt med bok nr 1 i Nina Portlandserien "Yxskeppet". Den kändes minst lika spännande så nu måste jag beställa resten i serien.

 2. Köp inte OXEN

  En av de sämsta böckerna jag läst, börjar med c:a 200 sidor då en kvinna som arbetar på Danmark Nationella säkerhetsavdelning letar efter Oxen. Efter det lite bra för att sedan spå a ur i en urlöjlig jakt.
  Köp inte denna dok och inte heller den första.

 3. Oxen del 2 - Riktigt bra spänning
  Ulla, 15 maj 2019

  Fortsättningen på Oxens samröre med osynliga krafter i den danska staten håller även den hög klass. Det är varken en deckare eller traditionell action och ändå lite av vart.
  Den är lättläst, drar läsaren vidare och man (jag) kan inte räkna ut hur det skall gå. Eller kanske rättare man kan inte räkna ut vägen dit. Inte tar det heller riktigt slut. Det finns en massa våld, psykiska problem och "trust issues" men som läsare känner jag inte att det är överdrivet eller utfyllnad. Inte heller ... Läs hela recensionen

 4. Välskriven och spännande
  Mats Pettersson, 7 april 2019

  En mycket spännande och välskriven bok av en författare som blivit min nya favorit. Boken är en riktig blandvändare, och spänningen lever ända fram till sista sidan. Jag gillar miljöerna som handlingen utspelar sig i liksom jag gillar huvudkaraktärernas personligheter. Boken innehåller inga onödiga våldsscener, och allt känns mycket realistiskt. Jag tyckte första boken i serien var mycket bra, men den här är om möjligt ännu bättre. Jussi Adler-Olsen har fått en bra utmanare som Danmarks bäste... Läs hela recensionen

 5. Del 2 i Oxenserien.
  Anna-Lena Torbjörnsson, 21 december 2018

  Storyn känns nästan otäckt verklig! De verkliga makthavarna i Danmark kan visa sig vara ett utvalt sällskap av industriledare, slottsherrar och kapitalets elit. Mot dem kan sanningen kämpa sig blodig! Den högt dekorerade och traumatiserade soldaten Niels Oxen kan inte ge upp!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jens Henrik Jensen