Ett nytt kontrakt för samhällsbyggande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2019-11-22
Upplaga
1
Förlag
Linnefors förlag
Medarbetare
Isaksson, Karlolina (förf.) / Magnusson, Dick (förf.) / Malm, Annika (förf.) / Mukhtar-Landgren, Dalia (förf.) / Olausson, Albin (förf.) / Oldbury, Kelsey (förf.) / Paulsson, Alexander (förf.) / Persson, Bo (förf.) / Rignell, Mårten (förf.) / Rohracher, Harald (förf.) / Smith, Göran (förf.) / Svenss
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
379 g
SAB
Odg
ISBN
9789188651082
Ett nytt kontrakt för samhällsbyggande (inbunden)

Ett nytt kontrakt för samhällsbyggande

Inbunden, Svenska, 2019-11-22
182
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
ETT NYTT KONTRAKT FÖR SAMHÄLLSBYGGANDE
Samhället byggs och utvecklas av många aktörer tillsammans. Offentlig sektor, näringslivet och civilsamhällets aktörer deltar alla i samhällsbygget - om än på olika sätt, med olika resurser, förmågor, mandat och uppdrag. I den här boken bidrar en rad forskare - verksamma inom olika discipliner och vid olika lärosäten - till en kvalificerad diskussion om dessa aktörers föränderliga betydelse i samhällsbyggnadsprocesser.
I boken diskuteras frågor som handlar om makt och ansvar, samt betydelsen av kulturens, idrottens och medborgarnas engagemang. Här finns också en diskussion om digitaliseringens betydelse för omställning och samhällsutveckling och om hur teknisk infrastruktur och system för transport och energi kan omvandlas i takt med förändrade behov och ökade krav på hållbarhet.
I boken diskuteras också urbana experiment för samhällsbyggnad, nya modeller för platsutveckling, och de nya krav som offentlig förvaltning ställs inför. Flera av bidragen diskuterar hur aktörer med olika förutsättningar och resurser kan samverka med varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett nytt kontrakt för samhällsbyggande
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »