Framtidens by - När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2022-10-23
Upplaga
1
Förlag
Linnefors förlag
Medarbetare
Laxvik, Thorsten (förf.)
Dimensioner
210 x 148 x 24 mm
Vikt
540 g
ISBN
9789188651150

Framtidens by - När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-10-23
243
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om bredbandsbullerbyar och andra lokala svar på globala kriser

Hur kan hållbara landsbygder möjliggöra hållbara städer? Hur kan blomstrande byar bana väg för en hållbar, regenerativ framtid? Framtidens by är en vision om lokala rättigheter, inklusive rätten att värna om levande marker och råda över platsens resurser i balanserat utbyte med omvärlden. En vision om byn som tillitsbaserad, självorganiserande förvaltningskultur.
Boken beskriver Det nya miljonprogrammet, där landsbygden återbefolkas för att klara såväl framtidens mat som biologisk mångfald och klimatmål. Lokal och regional matproduktion kan både säkerställa den postfossila livsmedelsförsörjningen och hantera en av de största klimatbovarna: Den industrialiserade och globaliserade matproduktionen.
Här visas hur en hållbar, rättvis och meningsfull värld kan byggas på lokala gemenskaper där allt levande respekteras som subjekt med egenvärden, snarare än objekt med nyttovärden. Världen är inte en ägodel eller en maskin, utan består av levande system där olikheter berikar helheten. Utifrån denna holistiska världsbild byggs berättelsen om Framtidens by - ett praktiskt utforskande av ett samhälle inom planetens gränser, i fred med och på jorden. Baserat på mångfald, inkludering och rättigheter för såväl människor som resten av naturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidens by - När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Framtidens by - När lokalsamhällen tar sig rätten att blomstra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Precis det som behövs för ett samhälle leva i
    Bernt Lindberg, 10 augusti 2023

    Precis vad omställning till ett hållbart samhälle bör handla om - till skillnad från all greenwashing som företag och myndigheter ägnar sig åt.

Visa alla 1 recensioner