DöBra kortlek
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-04
Upplaga
1
Förlag
Volante
Originaltitel
Go Wish
Dimensioner
155 x 110 x 30 mm
Vikt
185 g
ISBN
9789188659101

DöBra kortlek

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Svenska, 2017-12-04
178
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
DöBra Kortleken är ett verktyg som hjälper till att reflektera kring och samtala om frågan Vad är viktigt i livets slutskede? Kortleken innehåller 37 påståenden om sådant som kan vara viktigt för en i livets slutskede, som t.ex. att vara fri från smärta, att ha ordning på min ekonomi och att ha mina närmaste kring mig. Det finns även möjlighet att lägga till egna alternativ om man tycker att något saknas bland de förtryckta påståendena. Kortleken kan vara till hjälp för reflektion och samtal med andra, exempelvis närstående eller vård- och omsorgspersonal, om vilka aspekter kring livets slut som är viktiga för en.

Kortleken, som utvecklats av intresseorganisationen Coda Alliance i USA, har översatts och anpassats till svenska förhållanden inom forskningsprogrammet DöBra vid Karolinska Institutet och Umeå Universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. DöBra kortlek
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av DöBra kortlek. Sätt ditt betyg »
 1. Underlättar samtalet
  Jossansten, 4 januari 2024

  Kortleken gör det svåra samtalet om döden mer neutralt, hjälper att tydliggöra vad en önskar inför slutet på livet. Har använt den i samtal med min mamma, även om ingen av oss är i livets slutskede. Det känns tryggt att vi båda har förtydligat för oss själva och varandra redan innan den dagen kommer.

 2. Tankeväckande, lärorik, användbar och viktig
  Frida Chrislan, 24 september 2020

  Vi har använt korten med olika människor och lärt oss mycket om varandra och oss själva. Underlättar verkligen att kunna prata om svåra frågor.

 3. Bra i studiecirkel
  Sberg, 5 december 2019

  Vår nystartade studiecirkel har använt kortleken som stöd och diskussionshjälp på en del av våra träffar. Den har varit till mycket god hjälp i ett ganska svårt ämnesval.

 4. Mycket bra verktyg!
  Karin Marianne Söder, 27 april 2018

  Detta är en bra kortlek att använda som kommunikationsverktyg i livsviktiga samtal om sånt som rör döendet och döden. Rekommenderas varmt!

 5. Ingång för att diskutera en svår fråga
  Martin Weimarck, 3 april 2018

  Vi duckar ofta för att diskutera ämnet döden, framför allt om det berör någon nära. Vi skjuter oftast ifrån oss ämnet så mycket det går. Den här kortleken uppmuntrar på ett avväpnat sätt att ta upp frågorna som dyker upp. Jag har haft glädje av kortleken i dialogen med syskon, den är både konkret och tydlig, samt samtidigt öppnande och flexibel. Bra gjort!

Visa alla 5 recensioner