Liv 3.0 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2017-12-13
Förlag
Volante
ISBN
9789188659354

Liv 3.0 E-bok

Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-12-13
99
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Det här är en fascinerande guide till alla utmaningar och val i vår strävan efter en fantastisk framtid för liv, intelligens och medvetande på jorden och långt ut i rymden.
Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla Motors

Alla bör fråga sig vad vi nu kan göra för att dra fördel av framtidens AI, och undvika riskerna. Detta är vår tids viktigaste samtal och Tegmarks tankeväckande bok hjälper dig i det samtalet.
Professor Stephen Hawking

Välkommen till det viktigaste samtalet just nu.

Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle. Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens.

Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens? Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system? Hur slår automatiseringen?

Detta är brännande frågor som vi alla behöver adressera: Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den? Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss?

Max Tegmark betraktar dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid.

Den makalösa kraft som den artificiella intelligensen har släppt loss medför att de kommande tio åren kan bli mänsklighetens bästa eller värsta. Tegmark har gjort den mest insiktsfulla och allra roligaste utforskningen av AI:s konsekvenser som jag någonsin har läst. Du har en högtidsstund framför dig.
Professor Erik Brynjolfsson, chef för MIT Initiative on the digital economy och medförfattare till Den andra maskinåldern

Tegmarks nya bok är en genomtänkt guide till vår tids viktigaste samtal om hur vi ska skapa en välvillig framtida civilisation, när vi nu smälter samman vårt biologiska tänkande med en ännu större intelligens som vi själva har skapat.
Ray Kurzweil, uppfinnare och framtidsforskare, författare till The singularity is near

Tegmark strävar efter att bidra till ett brett samtal om vilken sorts framtid vi som art vill skapa. Även om ämnena han tar upp AI, kosmologi, värdegrunder och till och med egenskaperna hos medvetna upplevelser kan vara besvärliga presenterar han dem på ett sätt som inte avskräcker utan bjuder in läsaren.
Nick Bostrom, grundare av Future of humanity institute vid universitetet i Oxford, författare till Superintelligens

Det här är en stimulerande bok som kommer att förändra vårt sätt att tänka när det gäller AI, intelligens och mänsklighetens framtid.
Bart Selman, professor i datavetenskap, Cornell University

Som framstående fysiker och ledare för Future of Life Institute har Max Tegmark fått en unik position att ge läsaren inside information om vår tids viktigaste problem, på ett sätt som är lättillgängligt utan att vara fördummande.
Jaan Tallinn, Skypes medgrundare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Liv 3.0. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. AI, vare sig vi vill eller inte.
  TomTom, 22 april 2023

  Boken är tänkvärd och välskriven. Författaren belyser AI problematiken på ett allsidigt vis utan fastna i tekniska detaljer. Lämnar även tips på kompletterandet litteratur.

 2. Alla borde läsa denna bok!
  Marianne Flynner, 13 mars 2019

  Max T förklarar på ett enkelt och lättfattligt sätt varför vi alla måste delta i samtalet om AI (vår framtid). Boken borde användas i skolan.
  Den innehåller några kapitel med ganska avancerad matte/fysik och jag hoppade helt sonika över dessa då det ligger långt över min fattningsförmåga. Men allt övrigt får högsta betyg

 3. Lite tuff för den som inte är insatt i ämnet
  Ch, 6 oktober 2018

  Inte den mest lättlästa boken om man inte är insatt i ämnet, speciellt om man vill förstå precis allt författaren skriver om och är nyfiken kring alla kapitel.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Max Tegmark