Energilandskap i förändring : Inramningar av kontroversiella lokaliseringar på norra Gotland (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Doctoral Dissertations (del 152)
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2018-03-08
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 153 x 18 mm
Vikt
685 g
ISBN
9789188663375

Energilandskap i förändring : Inramningar av kontroversiella lokaliseringar på norra Gotland

Häftad,  Svenska, 2018-03-08
250
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Denna undersökning utgår från två omstridda energiprojekt: En storskalig naturgasledning och en planerad men aldrig färdigställd vindkraftspark som båda kommit att få stor påverkan på såväl det fysiska som det sociala landskapet på norra Gotland.

Genom deltagande observationer, analyser av utredningar, beslut och andra dokument samt ett 60-tal intervjuer med personer som på olika vis deltagit eller kommit att påverkas av de båda energiprojekten, vilket innefattar chefer och anställda på de inblandade företagen, ansvariga politiker och tjänstemän, företrädare för det lokala näringslivet, olika intresseorganisationer samt inte minst med de boende i de berörda områdena, har författaren undersökt de processer och strategier som de olika aktörerna använt under projektens olika faser.

Då nya energikällor tillkommer medan andra fasas ut samtidigt som efterfrågan på energi ökar är det övergripande syftet med denna avhandling att bidra till en ökad förståelse av vad lokala hanteringar av globala energidilemman kan innebära.

Karin Edberg är verksam vid Institutionen för samhällsvetenskaper vid Södertörns Högskola. Detta är hennes doktorsavhandling i sociologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Edberg

  • Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 6

    Karin Edberg, Karin Alexanderson, Olle Svenning, Anita Göransson, Mats Svegfors

    Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys samlar samhällsvetenskaplig och historisk forskning från Sverige och världen. Alla artiklar finns fritt tillgängliga, gratis att läsa och ladda ned, på www.tidskriftenarkiv.se. Numret innehåller en "festskr...

  • Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 15

    Anders Mellbourn, Olle Törnquist, Åsa Melldahl, Karin Edberg, Emelie Hantelius

    Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys samlar samhällsvetenskaplig och historisk forskning från Sverige och världen. Alla artiklar finns fritt tillgängliga, gratis att läsa och ladda ned, på www.tidskriftenarkiv.se. För dem som hellre vill läsa mella...