Det räcker om de förstår den : En studie av lärares och elevers uppfattningar om multiplikation och multiplikationstabellen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Studies in Higher Education (del 8)
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-11-29
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
212 x 136 x 11 mm
Vikt
254 g
SAB
Eabt
ISBN
9789188663559

Det räcker om de förstår den : En studie av lärares och elevers uppfattningar om multiplikation och multiplikationstabellen

Häftad,  Svenska, 2018-11-29
175
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
För att bygga upp en matematikundervisning som utgår från aktuell forskning och skolans behov, krävs en hållbar lärarutbildning. Eftersom lärarutbildningen måste utgå från studenternas aktuella kunskaper i matematik, blir en central fråga hur de tillägnat sig sina kunskaper och uppfattningar. Mot denna bakgrund har vi genomfört en studie med fokus på multiplikation och dess invers division. Studien har i huvudsak genomförts i grundskolans årskurser 3 och 5.

Studien visar att undervisningen om multiplikation i årskurs 3 enbart handlar om upprepad addition. Undervisningen om multiplikationstabellen handlar inte om mönster i multiplikationstabellen utan enbart om att göra så kallade "hopp" i tabellen. Detta gör det svårt för eleverna att senare förstå begrepp och mönster som är grundläggande för att kunna generalisera sina kunskaper till nya talområden och för att förstå den grundläggande algebran. Vi menar, att detta leder till problem som vi under senare år kunnat iaktta bland våra lärarstudenter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna