Ungdomar och den nya kosmopolitismen - Identitet, lärande och fred: En undersökning i Sverige, Polen och Tjeckien (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Academic Studies (del 76)
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2019-02-11
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 153 x 8 mm
Vikt
266 g
SAB
O
ISBN
9789188663580
Ungdomar och den nya kosmopolitismen - Identitet, lärande och fred: En undersökning i Sverige, Polen och Tjeckien (häftad)

Ungdomar och den nya kosmopolitismen - Identitet, lärande och fred: En undersökning i Sverige, Polen och Tjeckien

Häftad,  Svenska, 2019-02-11
170
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever i en tid av ökande globalisering och intensifierade kontakter över gränserna. Idag är världen sammanflätad på ett helt annat sätt än någonsin tidigare.

Här presenteras en undersökning om hur ungdomar i Sverige, Polen och Tjeckien ser på andra kulturer och folkgrupper än den egna, om deras konstruktioner av identitet, utvecklandet av kosmopolitiskt lärande och om hur deras vänner, familjer och skolor påverkar deras inställningar. Många ungdomar i Polen och Tjeckien tar upp hur de fasor som deras familjer upplevt under andra världskriget fått dem att inse hur viktigt det är att upprätthålla freden medan de svenska ungdomarnas syn påverkats av den långa perioden av fred.

Den här boken är ett resultat av ett forskningsprojekt vars syfte varit att undersöka vilken betydelse nya identitetskonstruktioner och kosmopolitiska, interkulturella lärandeprocesser har för fredliga kontra fientliga etniska relationer i det mångkulturella, globaliserade samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar och den nya kosmopolitismen - Identitet, lärande och fred: En undersökning i Sverige, Polen och Tjeckien
  2. +
  3. Konsten och det nationella : essäer om konsthistoria i Europa 1850-1950

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten och det nationella : essäer om konsthis... av Martin Olin (häftad).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna