Bete sig (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (220.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2019-11-05
Förlag
Vox by Opal
ISBN
9789188665256
Bete sig (ljudbok)

Bete sig Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-11-05
109
Ladda ned och läs i en ljudboksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stinas värld rämnar när hennes föräldrar berättar att de ska skilja sig. Alla runt henne säger att hon ska vara glad att det hände nu när hon är vuxen. Men hur ska hon kunna vara glad när föräldrarna inte går att känna igen? Hur ska hon kunna vara glad när hon tvingas flytta från barndomshemmet och ingenting är som förut? Kompisarna planerar för jobb och barn och Stina förväntas göra samma sak. Men istället lämnar hon allt. Hon packar en ryggsäck med kläder och mat och tar bussen till en enslig stuga, precis vid foten av fjället. Men hur klarar man av att sköta en stuga, utan el och rinnande vatten, när ens armar är tunna som pinnar och ens händer utan valkar? Hur överlever man på mat som måste tillagas över öppen eld när man levt ett liv på micrade polarbröd? Och hur överlever man helt utan kontakt med omvärlden när man är van vid ett konstant scrollande?

Debutanten Linda Jones har skrivit en gripande berättelse om en tjej som väljer en egen väg i livet, men det är också en kärleksförklaring till fjället, skogen, djuren och de kristallklara sjöarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bete sig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värdig vinnare av Norrlands litteraturpris 2020
  @agneta_norrgard, 7 januari 2023

  Har du ännu inte läst eller lyssnat på debutromanen Bete sig av Linda Jones, gör det bums!
  En enastående läsupplevelse och en värdig vinnare av Norrlands litteraturpris 2020. Du hittar boken på hyllplatsen unga vuxna, men den är moget skriven och passar även äldre läsare.

  Romanen utspelar sig i Norrbotten och då jag läser de målande miljöbeskrivningar och tar del av Stinas personliga tankar och upplevelser känns det som jag gör en resa både fysiskt och mentalt. Längtan till skog... Läs hela recensionen

 2. Berör!
  Kaffeläsaren, 11 december 2019

  Bete sig är en debutroman som biter tag direkt. Jag har normalt lite svårt att komma in i ljudböcker, men inte här. Jag blir berörd av berättelsen om Stina. Stinas hela värld rämnar när hennes föräldrar skiljer sig. Föräldrarna tycker att hon ska vara glad att de skiljer sig först nu när Stina är vuxen. Men Stina är inte alls glad. Hon tvingas flytta från sitt barndomshem och har plötsligt ingen given plats i tillvaron längre och föräldrarna går inte att känna igen. Mamman har träffat en ny m... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Linda Jones