Följ fucking order : Liv och död i skuggan av Södertäljemaffian (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2018-03-13
Upplaga
1
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
235 x 155 x 20 mm
Vikt
512 g
SAB
Oe
ISBN
9789188671318

Följ fucking order : Liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

(20 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-03-13
210
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafé lokalen Oasen i Södertälje. Där skjuter de ihjäl två bröder, elitfotbollsspelaren Eddie Moussa och fyrabarnspappan Yaacoub Moussa. Dubbelmordet utgör kulmen på den våldsspiral som satt skräck i staden under flera år.

I en liten stad påverkas alla, vare sig man vill eller inte. Oritha vars bror lånar pengar av fel människor. Issa som bara vill spela kort med vänner. Philip som kastar tärning för en halv miljon. Milad som vägrar betala för skydd .

Ann Törnkvists berättelse om Södertäljenätverket är en intensiv skildring av vad som händer när skuggsamhällen tillåts växa fram, när våld och rädsla får styra en stad och vilka förödande konsekvenser det leder till.

*

Ann Törnkvist är journalist.

"Törnkvist lyckas skapa flera starka bilder av vad som händer när staten' ignoreras Följ fucking order ger knastrigt bränsle till dagsaktuella frågor Svenska Dagbladet

"Det är ett enormt imponerande arbete. I fyra år har hon hållit på, hon har hotats till livet inifrån fängelset, tvingats lämna arbetsplats och bostad. Bytt förlag. Dagens Nyheter

[L]ite grann som en modern deckare, och det skapar ett driv. Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Följ fucking order : Liv och död i skuggan av Södertäljemaffian. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Multikulturalism
  Elof Petterson, 23 april 2018

  Viktig och värdefull! Ger inblickar i flera olika områden relaterade till kulturskillnader. Det finns ju många kulturer, men det innebär ju inte att alla är sådana att de bör gynnas och beundras. Boken klargör detta, klargör att dagens vurm för multikulturalism är både tramsig och korkad.
  Författarmässigt lite amatörmässig i början, men hämtar sedan upp sig och får ett bra flyt.
  Ett intressant förhållande att det var Carl Bildt som "importerade" syrianerna/assyrierna till Sverige då han tjänstgjorde för FN i Ex-Jugoslavien.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann Törnkvist

 • Gola, vittna, dö : tystnad och trauma i Hallonbergen

  Ann Törnkvist

  När en tvåbarnspappa bevittnar ett flertal unga män fly en skjutning i Hallonbergen utanför Stockholm möter han gängledarens blick. Det kommer att bli både hans och hustruns död, och Sveriges första vittnesmord är ett faktum. Efter morden i Hallon...

 • Gola, vittna, dö

  Ann Törnkvist

  När en tvåbarnspappa bevittnar ett flertal unga män fly en skjutning i Hallonbergen utanför Stockholm möter han gängledarens blick. Det kommer att bli både hans och hustruns död, och Sveriges första vittnesmord är ett faktum. Efter morden i Hallon...