Vi har alltid bott på slottet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-10-24
Upplaga
1
Förlag
Mima Förlag
Översättare
Torkel Franzén
Originaltitel
We Have Always Lived in the Castle
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
225 x 145 x 20 mm
Vikt
364 g
SAB
Hce
ISBN
9789188681096

Vi har alltid bott på slottet

(10 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-10-24
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Ett mästerverk av gotisk spänning.« Joyce Carol Oates

En gång var de sju i familjen Blackwood. Men en dödlig dos arsenik fann vägen till familjens sockerskål. Den enda som undvek sockret till bären var äldsta systern Constance. Hon misstänktes för mord på sina föräldrar, sin bror och sin faster, men frikändes. Sedan dess lämnar hon aldrig slottet, sätter inte foten utanför dess trädgårdar.
Farbrodern Julian åt av giftet men överlevde. Numera rullstolsbunden skriver han maniskt på sina memoarer. Merricat, Constances lillasyster, kom inte till bords alls den där kvällen för sex år sedan, eftersom hon skickats till sängs utan mat som straff för olydnad. Det är hon, Merricat, nu arton, som berättar historien. Och hon gör allt för att skydda sin storasyster, om hon så ska tvingas använda häxkrafter. En dag besöker deras kusin Charles slottet. Omedelbart hotas dess sköra, mörka hemligheter.
Vi har alltid bott på slottet hör till mästerverken i modern amerikansk romankonst och är en av de största skräckromanerna genom tiderna. Här i översättning av Torkel Franzén och med ett nyskrivet förord av författaren och kritikern Kristoffer Leandoer.

SHIRLEY JACKSON [1916-1965] är en av världslitteraturens mest inflytelserika författare i skräckgenren. Hon föddes i San Francisco, men familjen flyttade senare till östkusten och delstaten New York. Shirley Jackson kom att ge ut sex romaner och lika många novellsamlingar. Mest berömda är romanerna Hemsökelsen på Hill House [The Haunting of Hill House, 1959] och Vi har alltid bott på slottet [We Have Always Lived in the Castle, 1962]. Hösten 2017 kommer den första filmatiseringen av Vi har alltid bott på slottet, producerad av Michael Douglas och med bland annat Sebastian Stan (Captain America) i en av huvudrollerna.

»Med sin skarpa blick på den mänskliga naturen, sin insikt i dess tilltrasslade insida och opålitliga varseblivning, lyckas hon skrämmas på riktigt.« | Jenny Aschenbrenner, Svenska dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi har alltid bott på slottet
  2. +
  3. Vi har alltid bott på slottet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi har alltid bott på slottet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra, men inte ett dugg skräck
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 5 december 2020

    En bra roman, men jag tyckte den inte innehöll så värst mycket skräck. Det var mer berättat som en mörk historia och språket i denna är väldigt eget vilket jag tycker passar huvudpersonen, Merricat, bra. Det är Merricat som berättar historien. Den lilla familjen som nu består av tre lever sitt liv innanför grindarna och det är bara Merricat som två dagar i veckan går ner till byn. Människorna där hatar familjen Blackwood och kastar ord efter dem. Det händer inte jättemycket och kusin Charles ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Shirley Jackson