Nattvakten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jubileumsserien (del 1)
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2019-04-11
Förlag
Mima Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
151 g
SAB
Hc
ISBN
9789188681911

Nattvakten

(40 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-04-11
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ny deckarserie av författaren till Morden på Smögen-succén!

Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.

Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på kursen. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam - han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?

ANNA IHRÉN, författaren bakom succéserien Morden på Smögen, är uppvuxen i Stockholm och Göteborg. I Nattvakten första boken i Jubileumsserien förenar hon de två städerna i en ny serie, där huvudkaraktärerna från Smögen-böckerna får följa med till storstaden. Ett måste för alla som blivit uppslukade av Morden på Smögen. Nattvakten är inspirerad av skandinaviska deckarsuccéer som Bron och Brottet.

Om Anna Ihrén och Morden på Smögen-serien:

»Anna Ihrén har alla förutsättningar att bli lika bra och locka samma publik som Viveca Sten eller Ann Rosman.« Crime Garden

»Anna Ihrén kan sin deckarsak. Hon stegrar berättartempot och spänningen stadigt fram mot gåtornas lösningar en midsommarhelg på västkusten.« Mats Johnson, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattvakten
 2. +
 3. Maskmakaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maskmakaren av Anna Ihrén (inbunden).

Köp båda 2 för 103 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nattvakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nattvakten
  Agge, 7 maj 2023

  Har läst några ur både Jubileums- och Smögenmorden. För många personer i mitt tycke, det blir lite rörigt i min gamla hjärna så jag släpper dessa.

 2. Dålig svenska, konstig intrig
  ALP, 16 januari 2020

  Konstig handling och historierna går inte ihop. Polis tjänstledig för att studera musikhistoria på universitetet där läraren också är polis!
  Ovanligt dåligt språk och märkliga slutsatser.
  Hur kan Mima Förlag släppa igenom detta!?
  Kommer inte att lägga mer pengar på en bok från detta förlag.

 3. Tråkig och osammanhängande
  Ulla Christina Lantz, 27 augusti 2019

  Dålig svenska och konstig historia. Hänger inte riktigt ihop. Personerna känns inte verkliga över huvud taget. Miljöerna känns helt overkliga.

 4. Uselt manus och dåligt skriven
  Maria, 3 juni 2019

  Ett ständigt hoppande mellan olika scener utan att något händer, annat än att författaren pladdrar om allt och ingenting - och jag som läser blir trött. För att dölja bokens pinsamt tunna intrig har författaren fyllt den med att personerna hela tiden får ställa frågor till sig själva: "Varför gjorde hon så? Vad menas med det-och-det? Hur kan det hänga ihop? Jag förstår ingenting. Vad ska hända nu?" och så vidare i all oändlighet.

  Själv förstår jag inte hur förlaget kunde acceptera et... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anna Ihrén