Eric Ericson genom mina glasögon (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2021-12-10
Upplaga
1
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Medarbetare
Wester, Jocke (form)
Dimensioner
257 x 197 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
Ijz Ericson, Eric
ISBN
9789188693075
Eric Ericson genom mina glasögon (inbunden)

Eric Ericson genom mina glasögon

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-12-10
287
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Cecilia Rydinger porträtterar den internationellt hyllade kördirigenten Eric Ericson (1918 2013). Boken är till stor del baserad på den stora samling i hans namn som sedan 2011 finns i Kungliga bibliotekets arkiv: brev till och från dirigentkollegor, tonsättare, konsertarrangörer och forskare med flera, men också privata brev inom familjen. Här finns också tidigare opublicerade foton, manus till föredrag och tal samt partitur med Eric Ericsons anteckningar och mycket annat. Ur detta rika material växer en levande bild fram av en av vår tids mest framstående svenska musiker.

Genom sin närhet till föremålet för sin studie först som student och sångare i hans kör på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, senare som kollega, mångårig vän och sentida efterträdare som dirigent för manskören Orphei Drängar ger Cecilia Rydinger ett personligt porträtt av Eric Ericson, speglat i hennes egen utveckling som musiker, pedagog och ledare på många olika plan. Cecilia Rydinger söker analysera och förstå hur Eric Ericson med sin personlighet kom att göra ett så stort avtryck på det internationella körlivet över lång tid, på vilket sätt hans gärning fortsatt är levande idag och kan komma att bli av betydelse även i framtiden.

Denna bok ska följas av ytterligare en, med fördjupade studier av Eric Ericson som den konstnärliga pedagogen och den pedagogiska konstnären .

Cecilia Rydinger (f. 1961) var sånganförare för Allmänna Sången i Uppsala 1988 2009 och är sedan 2008 dirigent för Orphei Drängar. Hon var under åren 1994 98 chefdirigent vid Värmlandsoperan och är sedan 2007 professor i orkesterdirigering vid Kungl. Musikhögskolan, där hon också var rektor åren 2012 19. Cecilia Rydinger är sedan 2004 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och tilldelades år 2005 medaljen Litteris et Artibus.

Including 25 pages English summary.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eric Ericson genom mina glasögon
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Eric Ericson genom mina glasögon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En utmärkt bok för den som haft en kör att leda
  Mats Toorell, 11 mars 2022

  En legend inom svenskt körliv. Att en efterträdare till OD skriver den gör ju saken inte sämre! Cecilia Rydinger textliga gestaltning är suverän!

 2. Rekommenderas å det varmaste!

  En strålande skildring av en älskad dirigent och hans körer! Har redan köpt ett ex till att ge bort som present!

Visa alla 2 recensioner