Varma ögonblick : om musik, hälsa och livskvalitet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2022-04-11
Upplaga
2
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Översättare
Bo Ejeby
Originaltitel
Varme øyeblikk. Om musikk, helse og livskvalitet
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
232 g
SAB
Ij:do,Vlbdb
ISBN
9789188693136

Varma ögonblick : om musik, hälsa och livskvalitet

Häftad,  Svenska, 2022-04-11
215
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Musiken har i vår kultur varit knuten till hälsa och sjukdom ända sedan antiken. Under historiens gång möter vi olika föreställningar om musikens förebyggande och helande egenskaper.

På senare år har vi sett ett förnyat intresse för dessa idéer. Förändringar i det medicinska tänkandet, liksom i vår förståelse av konstens uppgifter i samhället, gör det möjligt att använda musik för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten.

Musikterapin har under de senaste decennierna växt fram som en erkänd disciplin över hela världen. Här i Norden har vi rika erfarenheter av musikterapi som behandlingsform. Musikterapeuter gör också en stor insats i pedagogiskt och kulturellt inriktat arbete för barn, unga och äldre med olika funktionshinder.

Musiksociologisk och musikantropologisk forskning visar också hur musiken kan vara en kraft i det vardagliga livet för att förändra sinnesstämningar och skapa nätverk och relationer mellan människor.

I Varma ögonblick ger Even Ruud en mångsidig bild av musikterapin och dess möjligheter att aktivt påverka människors hälsa och välbefinnande.

Even Ruud (f. 1947) är en internationell auktoritet på musikterapiområdet. Han är professor vid Institutionen för musikvetenskap vid Universitetet i Oslo och vid Norges musikhögskola. Ruud har tidigare publicerat en rad arbeten om musikterapi, musikpedagogik och ungdomskultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varma ögonblick : om musik, hälsa och livskvalitet
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Even Ruud

  • Kulturen och hälsan

    Peter Währborg, Sven-Olov Wallenstein, Töres Theorell, Ola Sigurdson, Even Ruud

    Begreppen "kultur" och "hälsa" är mångtydiga och vaga och därför undflyende. Det tycks de nio essäförfattarna vara ense om i denna bok. Författarna är personer som i sin vetenskapliga, konstnärliga eller i övrigt professionella...