Dom spelar fel! Min essä om Sjostakovitj (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (64.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Henric Holmberg
Utgivningsdatum
2022-06-09
Förlag
Ejeby Förlag
ISBN
9789188693143

Dom spelar fel! Min essä om Sjostakovitj Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-06-09
119
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Dom spelar fel!" ropade han från fåtöljens djup. Och visst spelades en ton fel i inspelningen av Dmitrij Sjostakovitjs fjärde stråkkvartett op. 83. Bara en halvton fel, men vilket avgörande fel. Det som musikprofessorn kallar för »den lilla sucken« - ett halvtonssteg upp och ner - den försvann ju.

I stället gjordes det radioteater om halvtonen, en konsertturné i Mellansverige, en dokumentärfilm i Leningrad, och nu denna bok.

På vår jakt efter den sovjetiska musiken stöter vi på ett ryskt brudpar, en urgammal cellist i ett tomt konserthus, en filosof som trodde på vetandet, en författare som har svårt att hålla sig till ämnet.

Med en stillsam och lågmäld humor berättar Henric Holmberg om vad som hände efter att han upptäckt en märklig felspelning på inte bara en utan två olika CD med väletablerade internationella stråkkvartetter.

Detta är skådespelaren Henric Holmbergs andra bok år 2020. Tidigare utkom hans "Verksamhetsberättelser. Ur ett skådespelarliv".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henric Holmberg

  • Verksamhetsberättelser : ur ett skådespelarliv

    Henric Holmberg

    Vad gör dom på teatern när dom repeterar? Kan man lära sig något av en äldre skådespelare? Vad hände när mor besökte filminspelningen? Måste man vara allvarlig när man läser en dikt högt? Skådespelaren Henric Holmberg har slagit sig ner i pensionä...