De tysta hotellen : och andra rum för resande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2023-06-07
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Dimensioner
227 x 155 x 25 mm
Vikt
592 g
SAB
N.07
ISBN
9789188693211

De tysta hotellen : och andra rum för resande

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-06-07
264
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"De flesta hotell är snabbt glömda. Men ett och annat sätter avtryck av skilda skäl, blir minnesvärda. Det kan röra sig om charm eller historia. Det kan handla om lyx eller bedagad atmosfär, om att etablissemanget har beskrivits litterärt av en eller annan författare som vistats där. Men till syvende och sist handlar det om hur man som gäst blir behandlad, om man känner sig hemmastadd och respekterad. Det gör man inte alltid som ung, men ju äldre man blir desto mer förväntar man sig det. Man blir mer kräsen och bekväm med åren. Man vill bli hyggligt bemött. Man reser inte bort. Man vill komma hem till ett skyddat bo i förskingringen." Johan Werkmäster

Författaren Johan Werkmäster - flitig resenär och reseskildrare - berättar om hotell han besökt i olika delar av världen. Han rör sig gärna i Frankrike, Spanien och Polen men också i Tyskland, Grekland och ytterligare ett antal länder.

Hotellen har ofta en händelserik historia. Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing var ett favorittillhåll för nordiska konstnärer vid förra sekelskiftet. På ett pensionat i franska Centralmassivet bodde den lungsjuke Albert Camus när han skrev boken Pesten. Hotel Europa i Belfast kallades på 1970-talet för världens mest bombade hotell. Michael Jackson anlände i privatjet till Warszawa i akt och mening att köpa Hotel Bristol. På Albergo Campo Imperatore i Italien hölls Mussolini gömd innan han fritogs av tyska fallskärmssoldater.

När Coronapandemin förhindrade allt resande valde Johan Werkmäster att promenera runt i hemstaden och försöka betrakta den ur nya perspektiv. Berättelserna om världens hotell interfolieras av skildringar av dessa vandringar i Göteborg med omnejd.

Johan Werkmäster har tidigare publicerat bl.a. en biografi om författaren Pär Rådström, de populära böckerna om "en naken karl", samlade i Stora boken om En naken karl, och senast en minnesbok om sin syster, Anna och jag. Bland hans reseböcker märks Längs franska vägar, Strövtåg i franska landskap, Flanören - berättelser om resor och Lärkorna i L Aquila Abruzzo, Italiens hjärta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De tysta hotellen : och andra rum för resande
 2. +
 3. M Vägatlas Sverige 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt M Vägatlas Sverige 2024 (häftad).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De tysta hotellen : och andra rum för resande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbara hotell berättelser
  Kjell Fredell (Falun), 21 juli 2023

  Fantastiskt berättat om hotellvistelser. Man blir väldigt sugen att packa resväskan. Funderar man på att resa och boka hotell...här finns mängder av fina
  beskrivningar på boenden. Underbar bok !!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Werkmäster