Musik och människor : vad vi gör med musik : och varför (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2023-12-18
Upplaga
1
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Dimensioner
200 x 127 x 27 mm
Vikt
444 g
SAB
Ij
ISBN
9789188693242

Musik och människor : vad vi gör med musik : och varför

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-12-18
257
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om vad människor gör med musik och varför. Författaren Lars Lilliestam tar på ett lättfattligt språk upp många grundläggande frågor om fenomenet musik, exempelvis: Vad är musik och varför finns det olika sorters musik? Varför har människor olika musiksmak och vad är bra och dålig musik? Finns det olika sätt att lyssna på musik? Måste man kunna noter och musikteori för att kunna spela och sjunga? Vad betyder det att vara musikalisk? Hur talar och skriver vi om musik? Vad har medierna och instrumentens utveckling betytt för hur musiken låter och hur vi använder musik? Här diskuteras också ämnen som musik och politik, musik och livsåskådning, musik och hälsa.

"Musik och människor" kan även ses som en introduktion till den forskningsriktning som kallas kulturteoretisk musikvetenskap (cultural musicology).

Lars Lilliestam, född 1951, är professor emeritus i musikvetenskap och har arbetat med forskning och undervisning i musikvetenskap sedan 1975. Han har skrivit tiotalet böcker om musik, bland annat "Musikliv: vad människor gör med musik och musik med människor" (2006/2009), "Musiken och jag" (tillsammans med Thomas Bossius) (2011), "Lyssna på musik" (2020), "Rock på svenska" (2013) och "Gehörsmusik: Blues, rock och muntlig tradering" (1995).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Musik och människor : vad vi gör med musik : och varför
 2. +
 3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Musik och människor : vad vi gör med musik : och varför. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande och intressant
  Katrine Jelverot, 9 juli 2024

  Läsningen är intresseväckande och öppnar upp för nya tankar om musik
  Språket är följsamt och innehållet är lätt att ta till sig, även för någon som inte är utbildad inom musik, som jag själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Lilliestam