Krigarinnor (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2020-05-05
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Anna-Stina Johnson
ISBN
9789188697943
Krigarinnor (e-bok)

Krigarinnor E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-05

Styckköp

152

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Systerskap och starka kvinnoöden från författaren till succén Flätan

Två kvinnor, två tidsepoker, ett palats.

Solène har satsat allt på sin advokatkarriär, men en dag får hon ett sammanbrott. För att hitta fotfästet igen engagerar hon sig som volontär på Kvinnopalatset, ett boende för kvinnor i utsatthet. Men ingen verkar vilja ha hennes hjälp, istället möts hon av misstänksamhet och kyla.

Det krävs en stor portion envishet och tålamod, många koppar te, ett brev till drottning Elizabeth av England och en zumbakurs innan Solène släpps in i gemenskapen hos dessa kvinnor från världen över. För varje dag som går blir hon allt mer fascinerad och ödmjuk inför deras unika berättelser och erfarenheter.

I Paris, ungefär ett sekel tidigare, förälskar sig Albin i eldsjälen Blanche och friar på studs. Tillsammans utkämpar de sedan en livslång kamp i spetsen för Frälsningsarmén i Frankrike. Blanche drömmer om att kunna erbjuda tak över huvudet för behövande kvinnor och barn i staden. Med en vilja av stål ger hon sig ut på ett omöjligt uppdrag: att ge dem ett palats.

Romanen Krigarinnor är baserad på en sann historia. Kvinnopalatset som grundades av Blanche och Albin Peyron 1926 ligger i centrala Paris och verksamheten drivs än idag.

"Lysande personporträtt." LE FIGARO

Laetitia Colombani är fransyska och arbetar som manusförfattare, regissör och skådespelerska. Hon slog igenom med den internationella bästsäljaren Flätan (2017).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Colombani Laetitia

  • Flätan

    Colombani Laetitia

    ?De får aldrig veta vart deras hår tar vägen, vilken otrolig resa det gör, vilken odyssé. Ändå har resan bara börjat. En dag kommer en kvinna någonstans i världen att bära detta hår som kvinnorna i ateljén reder ut, tvättar och bearbetar. Hon komm...