Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
515 g
SAB
Imb,Lz Killinggänget
ISBN
9789188699367

Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-27
198
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Killinggänget bygger mycket på att vi egentligen inte tycker om varandra. /Robert Gustafsson

Vuxna män gör saker tillsammans är inte bara en biografi om en av Sveriges mest omtalade konstellationer av kreatörer och komiker utan lika mycket en bok om humor som livshållning och manlig vänskap.

Killinggänget var den första humorgruppen att både bete sig och behandlas som ett rockband snarare än en humorgrupp. Under1990- och 2000-talet var de Sveriges mest stilbildande, hyllade och bästa humorgäng med succéer som NileCity 105,6, Torsk på Tallinn och Fyra nyanser av brunt. Samtidigt kantades produktionerna av ständiga bråk, skandaler och depressioner.

Den enda biografin i sitt slag
När författaren och journalisten Linus Kuhlin för några år sedan ville läsa en biografi om det populära Killinggänget upptäckte han till sin stora förvåning att någon sådan inte fanns. Lösningen blev att i någon slags gå-över-ån-för-vatten-anda skriva den själv. Under arbetet med boken har Linus intervjuat såväl medlemmar i Killinggänget som personer som har verkat runt humorgruppen. Vi möter också några av de personer som, på ett eller annat sätt, dyker upp i killingarnas mycket rika persongalleri. Bokens förord är skrivet av Kalle Lind, Sveriges populärkulturella nestor.

Om författaren
Linus Kuhlin, född 1993, är skriftställare och journalist från Göteborg. Han är utbildad vid JMG och har skrivit för bland annat Faktum, Hymn och KulturUngdom. Dessutom medverkar han med texter i böckerna Regnbågar och krockade bilar och Per Svensson: alchemy art architecture. 2018 debuterade han som författare med Skuggorna kommer, en rockbiografi om Freddie Wadlings mytomspunna postpunkband Cortex.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget
 2. +
 3. HasseåTage : humorparet som roade och retade Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt HasseåTage : humorparet som roade och retade Sv... av Kalle Lind (inbunden).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skratt och anekdoter till humor och vänskap
  Hjortronhyllan, 3 maj 2023

  Boken om Killinggänget är en direkt inblick i denna estradörers lejonkula. Boken är skriven av Linus Kuhlin, som har gjort ett gediget researcharbete och sammanfattat Killinggängets karriär på ett inbjudande sätt. Boken går på djupet och belyser inte bara humorn och alla de roliga showerna och
  tv-produktioner utan även gruppens dynamik, vänskap och ibland ovänskap. Boken innehåller många roliga anekdoter, bakgrundsfakta om deras filmer, samt en mängd citat och kommentarer från medlemmarna... Läs hela recensionen

 2. En riktig aha-upplevelse!

  Nile City har jag ju sett och likaså Torsk på Tallinn. Men jag måste erkänna att jag inte hade så bra koll på deras övriga produktioner.

  Linus Kuhlin har verkligen gjort ett gediget researcharbete och sammanfattat Killinggängets år på ett väldigt inspirerande sätt. Det som höjer boken är att den går så mycket på djupet. Det är inte bara humor och allt det roliga. Boken belyser även deras vänskap och ibland ovänskap. Det kan vara svårt att arbeta så tätt ihop med sina vänner, alla är ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner