För bra för att vara sann : Lena Junoffs osannolika liv och karriär (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2022-05-11
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
210 x 156 x 24 mm
Vikt
446 g
SAB
Ijz Junoff, Lena
ISBN
9789188699688

För bra för att vara sann : Lena Junoffs osannolika liv och karriär

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-05-11
213
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Lagom till Lena Junoffs 80-årsdag släpps biografin som skildrar ett liv och en karriär som inte liknar några andra. Det är en hisnande berättelse om en artistkarriär som sträcker sig över sex decennier och som innehåller fler upp- och nedgångar än en normalbegåvad femåring kan räkna till.

Ordet unik är egentligen inte böjbart. Man kan inte vara mer eller mindre unik, liksom man inte kan vara mer eller mindre död eller gravid. Antingen är man unik eller så är man det inte. Trots det framstår Lena Junoff som unikare än vi andra. Lena har turnerat med stjärnor som Duke Ellington och Hep Stars, gjort porrskivor med Johnny Bode och invigt tysk färg-tv inför åttiofem miljoner tittare. Hon har spelat cabaret på Chinateatern, medverkat i Jesus Christ Superstar, sålt guld i Storbritannien och hängt med celebriteter som Rod Stewart, Rolling Stones, Paul Anka och Cornelis Vreeswijk.

Men trots att Lena flera gånger varit nära ett större genombrott har hennes karriär aldrig riktigt lossnat. Kollegor i branschen vittnar om att hon har en av Sveriges, kanske Europas, bästa sångröster. Lika många menar dock att hon är besvärlig att jobba med.

Journalist med känsla för berättande
Linus Kuhlin, född 1993, är skriftställare och journalist från Göteborg, idag boende och verksam i Lund. Han är utbildad vid JMG och har skrivit för bland annat Faktum, Hymn och KulturUngdom. 2018 debuterade han som författare med Skuggorna kommer, en rockbiografi om Freddie Wadlings postpunkband Cortex. Han är senast aktuell med två biografier som båda rönt stor uppmärksamhet: Ett tidsfördriv att dö för boken om Kent (Pug Förlag 2021) och Vuxna män gör saker tillsammans en liten bok om Killinggänget (2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För bra för att vara sann : Lena Junoffs osannolika liv och karriär
  2. +
  3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »