Diabeteskoden : Att förebygga och bota typ 2-diabetes naturligt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2018-09-25
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Mia Ruthman
Originaltitel
The Diabetes Code
Medarbetare
Elgstrand, Andreas (form)
Dimensioner
233 x 160 x 23 mm
Vikt
530 g
SAB
Veod
ISBN
9789188729033

Diabeteskoden : Att förebygga och bota typ 2-diabetes naturligt

(9 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-25
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Typ 2-diabetes är en kronisk och progressiv sjukdom, ett livstidsstraff utan hopp om förtida frigivning. Det enda de drabbade kan göra är att lindra symtomen med mediciner ...

Så kan det rådande synsättet på typ 2-dia be tes formuleras. Men på senare tid har nya synsätt vuxit fram bland forskare, som hävdar att det finns alternativa behandlingsmetoder vilka kan ge snabba och varaktiga resultat.

I Diabeteskoden presenterar den kanadensiske läkaren Jason Fung sina omvälvande tankar om hur typ 2-diabetes kan förebyggas och botas. Han tar bland annat upp:

- Hur typ 1- och typ 2-diabetes skiljer sig åt och varför insulin är ett effektivt botemedel för den förstnämnda varianten men inte för den senare.

- Hur konventionell behandling av typ 2-diabetes, det vill säga medicinering, i själva verket kan förvärra sjukdomen och leda till kraftig viktuppgång och hjärtsjukdomar.

- Hur kolhydratrika dieter leder till högt blodtryck, insulin- resi stens, ökad vikt och typ 2-diabetes.

- Hur typ 2-diabetes kan förebyggas och botas genom framför allt dietomläggning och olika former av fasta.

Förord av Nina Teicholz, författare till bästsäljaren The Big Fat Surprise.

OM FÖRFATTAREN

Jason Fung är läkare och specialist på njursjukdomar. Han är grundare av Intensive Dietary Manage ment-pro gram met i Toronto, Kanada, som behandlar patienter med typ 2-diabe tes. Han medverkar i intervjuer och med föredrag på Diet Doctor. Tidigare har han utgivit böckerna Fetmakoden: Nyckeln till varaktig viktnedgång (Karneval 2017) och Allt om fasta: Bli friskare med periodisk fasta, var annandagsfasta och långtidsfasta (Karneval 2018).

DÖRREN TILL EN DIABETESFRI VÄRLD HAR JUST ÖPPNAT SIG ...

Tänk dig en värld utan fetma, typ 2-diabetes och metabolt syndrom ...

- Inga fler diabetesrelaterade njursjukdomar.

- Inga fler diabetesrelaterade ögonsjukdomar.

- Inga fler diabetesrelaterade nervskador.

- Inga fler dia betesrelaterade fotsår.

- Inga fler diabetesrelaterade infektioner.

- Färre hjärtinfarkter.

- Färre fall av stroke och cancer.

Vågar vi verkligen drömma om det? Ja, det gör vi!

Med en ny, djupare kunskap om typ 2- diabetes och hur sjukdomen kan be handlas, kan vi utrota den. Vi kan bota typ 2-diabetes, helt naturligt, helt utan kostnad. Och lika viktigt vi kan nu också förebygga den.

Det är dags att sluta låtsas att typ 2- dia betes är en kronisk och progressiv sjukdom, och det är dags att sluta behandla den så. Det är uppenbart att typ 2-diabetes är en kost- och livsstilsrelaterad sjukdom.

Tyvärr finns bara en slutsats att dra. Den traditionella behandling som rekom men deras av praktiskt taget alla läkare är inte den rätta.

Det här är fantastiska nyheter! Varför det? Därför att det betyder att dörren till en diabetesfri värld just har öppnat sig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diabeteskoden : Att förebygga och bota typ 2-diabetes naturligt
 2. +
 3. Etikboken - Etik för vårdande yrken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etikboken - Etik för vårdande yrken av Lars Sandman, Sofia Kjellström (häftad).

Köp båda 2 för 844 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Diabeteskoden : Att förebygga och bota typ 2-diabetes naturligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skriven av kunnig läkare
  Eva Maria Bengtsson, 9 december 2020

  En mycket bra bok som ger ett uppdaterat perspektiv på diabetes typ 2. Skriven av en läkare som refererar till välgjord forskning. Denna bok rekommenderas till läkare, sjuksköterskor och dietister som vill vidga sitt perspektiv på sjukdomen.. Människor med diabetes typ 2 kan bli inspirerade att själv reversera sin sjukdom genom den kunskap som ges.

  Rekommenderas varmt av mig som distriktssköterska

 2. Ovärderlig information
  Kerstin Elisabet Arvidsson, 9 december 2020

  Denna bok är ett "måste" för alla som har Diabetes2. Denna skickliga och kloka läkare ger mycket bra information. Kan rekommenderas.

 3. En rejäl tankeställare
  Margareta Insulander, 8 september 2020

  En kunnig endokrinolog som kan kan förklara komplicerade saker på ett sätt som är lätt att förstå. En bok alla som är rädda om sin hälsa borde läsa.

 4. Obligatorisk för behandling av diabetes II
  el persson, 15 maj 2019

  Borde vara obligatorisk läsning för alla diabetiker II. Tillämpning av rekommendationerna i boken fick mina värden att förbättras omedelbart. Dessutom har jag tappat tio kilogram på två månader. (Jag lånade boken först, men insåg att jag behövde ett eget ex att återvända till hemma.)

 5. Djupgående orsak och verkan
  Micke A, 10 oktober 2018

  En mer djupgående fortsättning på den förra boken "fettmakoden". Avancerad, vetenskaplig, blandad med exempel på personer som genomgått behandling. Fung är en mästare på att förklara krångliga funktioner på ett enkelt sätt. Skönt med en pappersbok till sådanna texter så man kan backa, läsa om och ev markera viktiga stycken.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jason Fung