Irreversibel skada : transepidemin som drabbar våra döttrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2021-07-21
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Cecilia Franklin
Originaltitel
Irreversible Damage
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Ohjh,Vnd
ISBN
9789188729866
Irreversibel skada : transepidemin som drabbar våra döttrar (inbunden)

Irreversibel skada : transepidemin som drabbar våra döttrar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-07-21
207
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under det senaste årtiondet har antalet tonårs flickor i västvärlden som hävdar att de lider av könsdysfori och identifierar sig som trans personer ökat dramatiskt.

Vad beror det på?

I Irreversibel skada söker den amerikanska reportern Abigail Shrier svaren på denna gåta. Hon gör det genom att granska veten skapliga studier och intervjua berörda parter: trans aktivister på sociala medier; psykiatriker och lärare; mammor och pappor. Inte minst talar hon med tonårsflickor och unga kvinnor som ser sig som transsexuella eller tidigare har gjort det.

 

En av årets bästa böcker. Times

En av årets bästa böcker. Economist

Hårdslående och analytisk, skriven med stuns och elegans av en journalist på toppen av sin förmåga. Sunday Times

Lysande undersökande journalistik om den diagno s tiska galenskap som kallas könsdysfori. En ovärderlig källa för föräldrar, lärare och socialarbetare ja, för alla som bryr sig om unga kvinnors välbefinnande. Public Discourse

En välbalanserad studie över de skador som trans rörelsen har orsakat på en ofattbart kort tid. American Conservative

 

Abigail Shrier är frilansjournalist. Hon medverkar regelbundet i Wall Street Journal och Federalist. Hennes artiklar återfinns även på Substack.

 

SVEKET MOT TONÅRSFLICKORNA

Av Abigail Shrier

En gammal till mig vän ville veta varför jag måste skriva en bok om könsdysfori bland flickor. Hon sade att transpersoner kanske skulle skada sig själva på grund av det jag skrev.

Givetvis avskydde jag tanken på att mina ansträngningar att utforska den epidemi som svept in över västvärlden kunde skada människor. Jag hyser stor respekt för de vuxna transpersoner jag har intervjuat. De tillhör de mest besinningsfulla, omtänksamma och anständiga människor jag lärt känna.

Men jag var orolig för en annan del av befolkningen som jag betraktade som mer sårbar. En grupp som vi tycks ha över givit till förmån för identitetspolitik och liberal godtrogenhet. En grupp som med all rätt borde göra oss oerhört stolta, men som tycks vackla på gränsen till katastrof och förtvivlan tonårsflickor. De har vår framtid i sina händer. Men istället förstör de sig själva.

Alla institutioner vi har skapat för att förhindra att unga män niskor begår irreparabla misstag har svikit dem. Univer sitet, skolor, läkare, terapeuter och till och med kyrkor har låtit sig övertygas av en rigid ideologi som påstår sig tala för en viktigare form av offer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Irreversibel skada : transepidemin som drabbar våra döttrar
 2. +
 3. Kriget mot kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot kroppen av Erik Hemmingsson, Stina Wollter (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Irreversibel skada : transepidemin som drabbar våra döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lysande om ett utslag av identitetspolitiken
  Psykiater, 30 juli 2021

  Denna bok rekommenderas varmt. Boken beskriver mycket levande och pedagogiskt hur könsdysforiepidemin drabbat en hel generation av vilsna flickor och unga kvinnor. Transpersoner har genom historien trakasserats hårt, och det är självklart oacceptabelt. Det är dock lika oacceptabelt att diskriminerade grupper ska diktera villkoren för medicinsk behandling. Detta har för könsdysfori dessvärre skett i hela västvärlden, evidens för könsförändrande behandling saknas helt för barn och sannolikt äve... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Abigail Shrier

 • Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters

  Abigail Shrier

  NAMED ONE OF THE BEST BOOKS OF 2021 BY THE TIMES AND THE SUNDAY TIMES Until just a few years ago, gender dysphoria-severe discomfort in one's biological sex-was vanishingly rare. It was typically found in less than .01 percent of the population, e...

 • Irreversible Damage

  Abigail Shrier

  'Every parent needs to read this' Helen Joyce Until just a few years ago, gender dysphoria - severe discomfort in one's biological sex - was vanishingly rare. It was typically found in less than .01 percent of the population, emerged in early chil...