Handbok i inredning och styling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2019-03-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Illustratör/Fotograf
Mia Olofsson
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qcba
ISBN
9789188743121
Handbok i inredning och styling (inbunden)

Handbok i inredning och styling

(115 röster)  |  Läs 29 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-21
289
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inredarnas hemliga knep!

Sedan lanseringen av denna bok i mars 2019 har den blivit en enorm framgång med över 60 000 exemplar sålda i Sverige. Rättigheterna är sålda till 29 länder, däribland USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.

Idag kan vi mer än någonsin tidigare om inredning och design. Eller rättare sagt: vi vet väldigt mycket om prylar, möbler och trender. Samtidigt har många dålig koll på de grundläggande principerna inom inredning och styling. Trots att vi spenderar alltmer pengar på inredning och på att renovera hemma är det förvånande få som är nöjda och tycker sig få till helheten. Hur ska man egentligen bära sig åt för att skapa ett välfungerande och harmoniskt hem?

Frida Ramstedt tycker det är dags att vi börjar fundera mer på hur och inte bara vad vi ska styla med. I Handbok i inredning och styling presenterar hon en verktygslåda av tankeredskap som hjälper dig att se på inredning och styling med nya ögon, så att du skapa ett hem som just du trivs i. Den här inredningsboken innehåller inga glossiga foton på stylade miljöer. Den bjuder istället på pedagogiska förklaringar, i text och tecknade illustrationer, av stylisternas hemliga knep och grundläggande tumregler som alla kan ha glädje och nytta av, oavsett stil och smak. Se den som en notbok fylld av melodier och ackord som hjälper dig att komponera ett mer harmoniskt och hemtrevligt hem.

Om författaren:

Frida Ramstedt är kvinnan bakom Trendenser.se en av Nordens första och mest lästa bloggar om inredning och design. Hon har fått flera priser genom åren, bland annat vann hon utmärkelsen Årets inredningsblogg i Elle Decoration Award 2016. Frida är också en flitigt anlitad föreläsare, trendspanare och inredningskonsult för både privatpersoner och byggbolag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i inredning och styling
 2. +
 3. Handbok i möblering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i möblering av Frida Ramstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 29 recensioner av Handbok i inredning och styling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saknar foton!
  Mats Brantberg, 2 januari 2024

  Tycker att boken är bra, från grunden till färdigt resultat
  Saknar bilder som knyter ihop det hela, skulle nog hjälpa många.

 2. Det känns så tryggt med generösa författare
  Linda, 20 oktober 2020

  Det här är en bok som har fyllts med generös kunskap. Det finns en genuin vilja att jag som läsare skall lära mig något och förstå det på djupet. För mig är det ovärderligt! Saknar lite fler illustrationer att koppla texten till. Men det är petitesser i sammanhanget.

 3. Bra konkreta inredningstips
  Marie F, 16 september 2020

  Det här är en bok för alla som kört fast med inredningen därhemma. En hel del är sådant man vet instinktivt, medan annat ger konkreta tips på hur man kan tänka för att få till helheten. En användbar bok för alla, både vana och ovana, som tycker att inredning är kul.

 4. Koncis fakta!
  Bokhagen, 26 december 2019

  Det här är en tidlös beskrivning av inredningens principer. Inte en inspirationsbok som är hopplöst omodern och hittas på loppisar om tio år, även om dess lediga språk är nog så inspirerande! Bildfattig men tydliga illustrationer där det behövs. Ett referensverk för den som vill åstadkomma genomtänkt inredning. Om du ska inreda efter en speciell stil eller epok kan du komplettera med inredningsbok specifikt för stilen du vill uppnå. Tidigare har jag skaffat den senare sortens böcker först, oc... Läs hela recensionen

 5. Den här är ju bara så bra!
  Eila Väisänen, 20 september 2019

  Äntligen en vettig och inspirerande inredningsbok. Proffsig vägledning i hur jag kan inreda med vägledning av Frida, med det jag har och hur jag kan gå vidare/bygga på och komplettera med nytt. Rekommenderas varmt!

 6. Lärorik, faktaspäckad men även personligt skriven
  Anna Sofi Borin, 23 augusti 2019

  Detta är en handbok i ordets rätta bemärkelse. Frida guidar oss handfast och ödmjukt genom olika inredningsprojekt och här finns saker att lära för både yrkesverksamma och privatpersoner med inredningsintresse.

 7. Underbar och opretentiös handbok
  Eva, 8 juli 2019

  Lättläst och intressant med en mänsklig och charmig känsla. Massor av bra information om stort och smått. Tonen är saklig men utan att bli det minsta tråkig, jag plöjde igenom den på två dagar för att jag inte kunde låta bli.
  Rekommenderar den varmt!

 8. Äntligen!
  JennieV, 16 juni 2019

  Äntligen en bok som är proppfull av tips och idéer vad gäller inredning. När man frossat i inspirationsbilder går man till den här boken för att förstå hur man ska tänka och göra för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Det här är min bibel när vi nu ska renovera en hel villa!

 9. Superduperbok
  -, 16 juni 2019

  Bästa boken om inredning på riktigt länge. Verkligen hands-on med exakta mått, bilder, ritningar om hur man ska tänka. Om man är helt borta på inredning men vill lära sig ska man ha denna bok. Även om man bra på inredning ska man ha denna bok, för man kommer lära sig ännu mer. Allt från färg, styling, belysning och mycket mer. Tycker speciellt om sidorna med de olika tidsepokerna och hur hus såg ut förr och man ska ha det i beräkning när man renoverar eller inreder... som sagt; Hands-on

 10. Tidlöst tips!
  Anna Sofia, 9 juni 2019

  Äntligen! I mars flyttade jag in i en 1,5:a. I samma veva köpte jag även Ramstedts bok - som visat sig vara en fantastisk följeslagare. Hur högt ska jag hänga tavlorna? Hur får jag balans i bokhyllan? Oavsett boendets storlek, din ambitionsnivå eller projektets budget hittar du råd. Här bjuds det på inredningsvärldens hemligheter, hållbara lösningar och pedagogiska förklaringar. Ett uppslagsverk som kommer att följa generation till generation. Tidlösa tips! Rekommenderas varmt.

 11. Full av handfast och praktiskt information!
  Cecilia, 5 juni 2019

  En handbok är just vad det är! Fantastiskt användbar och innehåller både praktiskt och handfast information angående det mesta som rör inredning. Boken är verkligen en stor hjälp när man planerar sin inredning, då den ger mängder av tips och råd både på områden som jag grubblat på hur jag ska få till i hemmet och på områden som jag inte ens hade tänkt på!

 12. Ultimat "go-to-guide" för inredningsintresserade
  MJW, 4 juni 2019

  En ultimat "go-to-guide" för den inredningsintresserade som ger så väl inspiration som viktig baskunskaper, tips och konkreta verktyg. Värdefull för såväl novis som expert, och oberoende av inredningsstil och smak.

  Med ett pedagogiskt och målande språk samt välillustrerade exempel dekrypteras inredningsexperternas knep och ger läsaren mod och lust att göra om och göra rätt i jakten på den fulländade röda tråden och perfekta helheten i hemmet. Även om inte allt är nyheter så ger boken... Läs hela recensionen

 13. Perfekt bok att ta fram när man stöter på problem
  Sandra, 4 juni 2019

  Tydlig och förklarande bok jag kommer att ta fram när jag inte riktigt får till det. Gillar också Fridas filosofi om att hem är något som ska inredas efter hur man är som människa och vad som är viktigt för ens behov. Perfekt att läsa de första baskapitlen, sen kan man hoppa lite fram och tillbaka för att läsa om sådant man undrar över. Boken är även en bra present till någon som är kunnig inom andra kreativa områden!

 14. En bok för alla!
  Anne-Lee A, 4 juni 2019

  Underbar och nytänkande bok! Till och med jag har en chans att få ett mysigt hem, med idéer och tankar som ingen annan beskrivit så bra och enkelt förr, så att jag oxå förstår. Denna bok passar de allra flesta och är en fin present utan att vara en förolämpning till den man ger den till. Jag gillar den jättemycket och följer även hennes blogg som också är jättebra och fylld med tips och annat matnyttigt.

 15. För både proffs och noviser.
  -, 3 juni 2019

  Jag har bläddrat igenom min svärmors heminredningstidningar under närmare 25 år. Jag är mycket intresserad av att ha ett hemtrevligt och ombonat hem och har under mitt vuxna liv samlat på mig av de teoretiska orsakerna till hur detta kan uppnås. Detta är önskeboken för alla oss som önskar att vi hade stenkoll, men jag kan tänka mig att detta också är en blivande klassiker för alla i inredningsbranschen.

 16. Vacker i och utanpå!
  Liza , 2 juni 2019

  En välskriven och praktisk bok som får dig att se ditt hem med nya ögon. Jag har äntligen fått ordning på den röda tråden i mitt hem! Fungerar för de flesta stilar, är mer handfast på inredning än en speciell sorts stil, men fokus på klassiskt skandinavisk och med miljötänk. Numera har jag ett litet galleri med bilder i telefonen och en lista på vad jag letar efter, vilket leder till färre felköp. God blandning av tips, råd och fakta, bra och tydliga skisser. Dessutom är den snygg på soffbordet!

 17. Den perfekta handboken i inredning
  Lina, 2 juni 2019

  Handbok i inredning och styling är den enda bok du behöver för att få lyckas med din inredning. Boken har snygg och stilren layout och är kreativt strukturerad, med handfasta råd och tips, som ger gedigen kunskap inom området. Rekommenderas varmt!

 18. Briljant i all sin enkelhet

  Vi köper så mycket inredning men vet inte hur vi ska få till det. själv har jag säkert 20 kuddfordral och lika många ljuslyktor hemma i skåpen, snyggt i affären men blir osäker när man kommer hem. Denna bok är precis vad jag behöver, och så snygg och genomarbetad. Kommer jag att titta i under många år.

 19. Massor med användbara tips
  Johanna , 2 juni 2019

  Precis nyinflyttad i rymlig 50-talstvåa från tidigare 20-talsetta är den här boken vad jag har hållit i handen genom små och stora beslut. Alla de där knepen som gjort lägenheten och inredningen snäppet bättre och som resulterat i att jag trivs bättre hemma än någonsin. Väl värd den modesta investeringen, den här boken har sparat mig många felköp och mindre genomtänkta beslut!

 20. Praktisk och fantastisk!
  Lotta, 2 juni 2019

  Jag har läst boken flera gånger. Jag använder den som ett uppslagsverk när det kommer till inredning. Det bästa är att det känns så enkelt och vetenskapligt. Du kan ha helt din egen smak eller stil och ändå få hjälp. Jag känner att jag kan ha boken genom hela livet oavsett trender. Det här är den bästa hjälpen jag fått nu när jag och min man bygger hus! Tack

 21. Grunder och information om inredning
  Lisa M, 2 juni 2019

  Superbra och informativ bok som inte kommer bli inaktuell på grund av trender. Lärorikt om hur man kan tänka när man kör fast och användbara tips för alla.

 22. Smarta inredningstips
  Andrea H.E, 26 maj 2019

  Äntligen en vettig bok för oss vanliga dödliga med massor av praktiska tips och ideér plus fina och begripliga illustrationer.

 23. Både fin och praktisk
  Anonym, 9 maj 2019

  Väldigt fin och informativ bok som kan hjälpa till att lösa både små och stora inredningsproblem därhemma. Denna bok kan man ha nytta av under hela livet!

 24. Äntligen!
  Katarina, 10 april 2019

  Precis vad jag behövde när jag skulle börja inreda min nya egna lägenhet! Enkel, pedagogisk och flera mycket användbara råd och tips!

 25. Mycket användbar!
  ALJ, 5 april 2019

  Det bästa av det mesta när man planerar en förändring av sitt hem.
  Jag känner mig tryggare i mina beslut!

 26. En kokbok om inredning
  Sara Zetterström, 3 april 2019

  Det här är boken som reducerat ner varenda inredningssås till en fullkomlig smakexplosion. Steg för steg-recept som passerar varje obegriplig term till en glasklar anrättning av färgsättning, belysning och trivsel. Även den tunnaste kunskapsnivå reds till ett övergripande "know how". Kort och gott översätter Frida Ramstedt inredarnas köksfranska (läs: magkänsla) till flytande svenska med handgripliga förhållningssätt, något som jag som inredare själv haft svårt att konkretisera. Imponerande!

 27. Informativ och lärorik
  Sara Thoresson, 3 april 2019

  Med handfasta tips och bra tecknade exempel är detta en bok man använda vilken stil man än har hemma. Kan läsas från pärm till pärm eller användas som uppslagsverk.

 28. Såå bra!
  Mallan, 30 mars 2019

  Mycket bra information och knep som presenterats på ett snyggt och pedagogiskt sätt. Vill direkt börja fixa och flytta om saker i mitt hem.

 29. Precis vad jag var ute efter
  Linnea, 26 mars 2019

  Full av praktiska illustrationer och lättlästa förklaringar. Gå grundligt igenom alla delar av rummet. Precis den boken jag hoppades på när jag köpte den. Att den är utan foton och att allt är i svartvitt är dess styrka, illustrationerna är supertydliga. Köp!

Visa alla 29 recensioner

Fler böcker av Frida Ramstedt