Kullabygden och Bjärehalvön : Utflykter, strandhugg och andra guldkorn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2019-03-25
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Bergström, Lina (form) / Siller, Åsa (foto)
Dimensioner
207 x 175 x 15 mm
Vikt
382 g
SAB
Ncba
ISBN
9789188743329

Kullabygden och Bjärehalvön : Utflykter, strandhugg och andra guldkorn

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-03-25
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Bjäre och Kullen i nordvästra Skåne har behållit sin unika och sinsemellan väldigt olika atmosfär, kanske för att de är halvöar och ligger en bit från allfarvägen. Båstad och Torekov på Bjärehalvön handlar om tennis, glamour och kändisar. I Mölle på Kullahalvön låg badturismens vagga, medan centralorten Höganäs har präglats av industri och keramik. Gemensamt för de båda halvöarna är närheten till havet, och här finns några av Sveriges i särklass vackraste naturområden.

I Kullabygden och Bjärehalvön får du mängder av tips på utflyktsmål att upptäcka och uppleva, oavsett om du ska stanna en dag eller hela semestern. Är du intresserad av att äta och dricka gott kan du gå på sparrissafari, besöka chipseri, vingårdar och massor av bra restauranger. Den som är intresserad av konst och kultur får inte missa keramiken i Höganäs, Birgit Nilsson-museet och Lars Vilks mytomspunna Nimis. Naturligtvis får du också tips på mysiga ställen att bo om du får svårt att slita dig.

Liselotte Fritz är journalist och har arbetat på bland annat Dagens Nyheter och Helsingborgs Dagblad. Som frilansskribent har hon framför allt ägnat sig åt hälsa, trädgård, resor och film. Hon är initiativtagare till Magasinet Kullaliv, som belönats med Svenska Publishingpriset tre gånger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liselotte Fritz

  • Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

    Liselotte Fritz

    "Svimfärdig av inspiration. Årets boktips!" Frida Ramstedt, Trendenser Ulla Molin är en förgrundsgestalt inom svensk trädgårdskonst. Som redaktör spred hon sina idéer om arkitektur, inredning och trädgård. Hon verkade även i flera decenn...