Gåtfulla Skåne : En guide till mytomspunna platser (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (37.2 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-27
Förlag
Polaris Fakta
ISBN
9789188743473

Gåtfulla Skåne : En guide till mytomspunna platser E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2018-09-27
129
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Offerkällor, okända gravfält och suggestiva kultplatser är du nyfiken på mytomspunna och mystiska platser i Skåne? Då är Gåtfulla Skåne guideboken för dig.
Caroline Alesmark och Polgara Järnefelt har gett sig ut på jakt efter bortglömda platser som bär på berättelser om kulter, folktro, kärlek, krig och mystik. Platser som fallit i glömska men vars historia väntar på att återberättas. Det är ofta ställen som människor sökt sig till för att söka kraft eller tröst, men kanske även undvikit efter mörkrets inbrott.

Ales stenar i all ära, men Skåne bjuder på oändligt många fler spännande smultronställen med mustig historia. De finns i skogen och byarna, på ängarna eller kanske precis runt knuten. Förutom en fantasieggande presentation av utvalda platser i text och bild ger boken en detaljerad vägbeskrivning och inbjuder till kontemplation utomhus perfekt för den som vill ge naturupplevelsen en extra dimension eller bara lära sig mer om Skånes hemliga historia.

Caroline Alesmark är frilansjournalist och författare och har bland annat skrivit guideböckerna Vandra Skåneleden och Barnens Skåneguide.
Polgara Järnefelt är skribent och verksam inom naturlig hälsa. De är båda intresserade av kulturhistoria, myter, sägner och folklore.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna