Döden på Nilen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2018-07-20
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
ISBN
9789188745286
Döden på Nilen (ljudbok)

Döden på Nilen Ljudbok

(14 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2018-07-20

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
DÖDLIGT TRIANGELDRAMA UNDER EGYPTENS SOL

Linnet Ridgeway är kvinnan som har allt: skönhet, pengar, intellekt och charm. Hon kunde ha fått vem som helst men väljer fästmannen till sin bästa väninna Jackie. För att bli kvitt den förkrossade Jackie flyr Linnet utomlands med sin nyblivne make. Ombord på en lyxångare längs Nilen förväntar de sig lata, soldränkta dagar. Men Jackie har förföljt dem och seglatsen förvandlas till en klaustrofobisk mardröm. Detektiven Hercule Poirot semestrar på samma fartyg. När en av de två kvinnorna hittas mördad i sin hytt blir Poirot tvungen att agera.

Döden på Nilen är den främsta av Agatha Christies reseskildringar. Först publicerad 1937 utgör den ett stilbildande tidsdokument över den exotiska flärd som var på modet vid tiden före andra världskriget.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agatha Christie