Poirots jul (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (185.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2018-12-11
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
ISBN
9789188745323
Poirots jul (ljudbok)

Poirots jul Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-12-11

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Att den gamle mannen hade så mycket blod i sig!

Den åldrade miljonären Simeon Lee har tre vuxna söner. Alla lika försummade som fyllda av hat mot varandra och sin far. Väl medveten om detta finner Simeon en sadistisk tillfredsställelse i att samla den dysfunktionella familjen för att fira jul tillsammans. Fast i sin rullstol ägnar han högtiden åt att utdela trakasserier och det råder ingen brist på konflikter i familjen. Men när Simeon hittas ihjälslagen går ändå ingenting ihop.

Från sitt stilla julfirande kallas Hercule Poirot till familjen Lees gods. Allt efter som han lägger ihop bitarna i mysteriet nystas fler mörka hemligheter upp än vad familjen skulle önska.

Poirots jul utkom år 1938 och mottogs med mycket fina recensioner. I Sverige har boken oförtjänt hamnat i skymundan trots att den anses vara en av Agatha Christies främsta romaner.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Poirots jul. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lite tråkig.
    - (Vendelsö), 16 april 2023

    Boken kändes lite tråkig och en aning rörig. Fick ganska snabbt känsla för vem som var skyldig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie