Bränn alla mina brev (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-12
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789188745552
Bränn alla mina brev (e-bok)

Bränn alla mina brev E-bok

(45 röster)  |  Läs 10 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-11-12

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988 - och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I Bränn alla mina brev väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Bränn alla mina brev. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bränn alla mina brev
  Najlaa Alhaboobi , 15 november 2022

  Romanen är jätteintressant för mig för att den berättar om barnen och föräldrarna och hur de påverkar varandra i livet .

 2. Som ett väldigt långt Hänt i Veckan-reportage
  Simon, 9 maj 2021

  Lättläst med korta kapitel och kul att läsa om Sven Stolpes mörka hemska personlighet, men normalt sett så gör författare research och sen skriver en bok om det, men här får vi halva boken om halva researchen. Kändes som boken skulle kunna varit ett lite längre reportage och man skulle fått ut samma av den.

 3. Ett triangeldrama
  Zippy Carina, 22 februari 2021

  Kan man beundra en författares livsverk och samtidigt tycka intensivt illa om författaren som privat person? Om det är möjligt, känner jag just så för Sven Stolpe.
  Det är en spännande och djupt tragisk bok om tre olika människors livsöde. Även mannen som orsakar de andra två personernas lidande bör ses som ett slags "offer" som inte kommer sig för att ta ett personligt ansvar för sina handlingar. Han är en emotionell krympling.

 4. Helt ok bok
  Hans-Gunnar Leytman, 2 november 2019

  Direkt ingen "sträckläsarbok". Men helt ok livshistoria.

 5. Stark berättelse
  BOF, 2 april 2019

  En lika stark som intressant och aktuell berättelse. Då, när det hela utspelades, talades det inte om fysiskt och psykiskt våld innanför hemmets väggar. Författaren har gjort en djupdykning i både sitt eget inre såväl som sin släkts. Och det är ingen vacker lösning där man får tillfälle att ompröva sin uppfattning om delar av den svenska kultureliten.

 6. Bladvändare
  Cecilia Röllin, 30 januari 2019

  Jag tyckte att boken var mycket välskriven! Kunde inte lägga ifrån mig den och ville bara läsa vidare. Väldigt bra bok.

 7. Den dag...
  Tomas C, 18 januari 2019

  Den dag då Alex Schulman börjar skriva böcker om annat än sin egen familj kommer det att bli ett riktigt intressant författarskap. Nu får vi nöja oss med morfar och mormor och det är som vanligt väl skrivet, gripande och ganska underbart.

 8. Bränn alla mina brev
  Meje, 13 januari 2019

  En mycket välskriven och bra bok om hur Schulman försöker hitta orsaken till sin vrede. Han bjuder på en intressant inblick i familjen och förutom vreden finns där också fin kärlek. Den gav mig en mycket trevlig lässtund.

 9. Andra sidor
  Barbro Lindell, 26 november 2018

  Alex Schulman som författare är en helt annan stilist än den som skriver raljanta krönikor i pressen. Här skriver han släkthistoria med en forskares allvar och noggrannhet. Mänskligt, mystiskt, ärligt och fängslande. Nu söker han efter sina rötter för att hitta upphovet till den vrede som tidvis blossar upp inom honom själv. Vem ärvde han denna häftiga vrede från? Och han hittar förklaringen till många av släktens särdrag och dessutom en livslång kärlekshistoria dokumenterad i de brev som get... Läs hela recensionen

 10. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 12 november 2018

  Jag har läst sex böcker tidigare av Alex Schulman. Privat - Mejlkorrespondens som han skrev tillsammans med Carolina Gynning. TID - Livet är inte kronologiskt och RUM - En roadtrip genom psyket som han skrev tillsammans med Sigge Eklund. Och så tre böcker som han har skrivit ensam, Skynda att älska, Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, och Glöm mig.

  Jag har tyckt mycket om alla böckerna. och speciellt om dom tre böckerna som Alex S... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Alex Schulman