Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Moderna svenska klassiker
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2002-04-01
Förlag
Modernista
Dimensioner
180 x 115 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789188748317

Barnabok : romantiska artefakter

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2002-04-01
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lars Gyllenstens "Barnabok" utkom första gången 1952. Den är ett djärvt och virtuost formexperiment, skriven på ett barns eller en efterblivens språk, en existentiellt djuplodande och tragisk roman. Den var författarens tredje bok och etablerade honom som en av landets ledande yngre författare.
Förord av professor emeritus Thure Stenström. Det börjar: "Gud signe mig, pojke! De små barnens sterila amurer. Hon gick på lina och log.Det var samma vår som far hadde Miss Dassy med sig åt oss. Från Stockholm. Mor fick ett skärp med jade-spänne. Två barn på en biljett, men då fick man sitta längst bak. Tält var det, som dom satt upp bakom regementet. I två veckor, då hadde hela stan varit där, och folk från ett par mil runt om. Ponnyar, tre svajcyklister, en klåvn som rullade runt i en tunna, dresserade hundar i småbarnskläder, och sånt som jag inte kommer ihåg." Sedan fortsätter det...

Lars Gyllenstens "Barnabok" ingår i Modernistas serie med moderna svenska klassiker. Ambitionen är att förnya synen på den svenska efterkrigslitteraturen. Tonvikten ligger på nyskapande prosa från 50-talet och framåt, böcker som haft avgörande betydelse i sin tid och som förtjänar att läsas och diskuteras också i vår. Modernista har respekt för traditionen. Med den här serien visar vi hur den borde se ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnabok : romantiska artefakter
  2. +
  3. Höknatt : En Modern Klassiker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höknatt : En Modern Klassiker av Sven Fagerberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Gyllensten

Övrig information

Lars Gyllenstens "Barnabok" utkom första gången 1952. Den är ett djärvt och virtuost formexperiment, skriven på ett barns eller en efterblivens språk, en existentiellt djuplodande och tragisk roman. Den var författarens tredje bok och etablerade honom som en av landets ledande yngre författare. Förord av professor emeritus Thure Stenström.