Nattvardsslottet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2004-06-01
Förlag
Modernista
Översättare
Anders Bodegård
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Le château de Cène
Dimensioner
192 x 125 x 13 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789188748744

Nattvardsslottet

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2004-06-01
141
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1969 utkom franska originalutgåvan av Nattvardsslottet under pseudonymen Urbain d Orlhac. Denna roman erkändes omedelbart som en modern klassiker och har i Frankrike ständigt hållits tillgänglig i nya upplagor. Bernard Noël uppdaterade romantikens lyriska prosa för att iscensätta en svart mässa, en surrealistisk allegori. De moderna Graalriddare som samlas i slottet Chateau de Cèndre söker efter den totala upplevelsen, den fullständiga sammansmältningen mellan kropp och själ. För samtidens franska publik stod det klart att de obscena prövningarna på slottet var en förtäckt skildring av Algerietkriget, medan dagens läsare associerar till det forna Jugoslavien, Tjetjenien eller det oroande skenet genom grannlägenhetens fällda persienner. En skakande vacker kärleks- och totalroman för det totala krigets generation. Bernard Noël föddes 1930 i sydfranska Aveyron. Han debuterade 1958 på Éditions de Minuit med diktsamlingen Extraits de corps .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattvardsslottet
  2. +
  3. Lyster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyster av Raven Leilani (inbunden).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bernard Noël

  • Motdöd : dikter 1954-2001

    Bernard Noël

    För första gången blir ett av efterkrigstidens viktigaste lyriska författarskap tillgängligt på svenska. Det är exakt femtio år sedan fransmannen Bernard Noël (f. 1930) inledde ett av den moderna lyrikens stora och utmanande äventyr. Med unik envi...

Övrig information

1969 utkom franska originalutgåvan av "Nattvardsslottet" under pseudonymen Urbain d'Orlhac. Denna roman erkändes omedelbart som en modern klassiker och har i Frankrike ständigt hållits tillgänglig i nya upplagor. Bernard Noël uppdaterade romantikens lyriska prosa för att iscensätta en svart mässa, en surrealistisk allegori. De moderna Graalriddare som samlas i slottet Chateau de Cèndre söker efter den totala upplevelsen, den fullständiga sammansmältningen mellan kropp och själ. För samtidens franska publik stod det klart att de obscena prövningarna på slottet var en förtäckt skildring av Algerietkriget, medan dagens läsare associerar till det forna Jugoslavien, Tjetjenien eller det oroande skenet genom grannlägenhetens fällda persienner. En skakande vacker kärleks- och totalroman för det totala krigets generation. Bernard Noël föddes 1930 i sydfranska Aveyron. Han debuterade 1958 på Éditions de Minuit med diktsamlingen "Extraits de corps".