Kaffe och cigaretter : 48 personliga reflexioner (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2020-09-28
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Rebecca Kjellberg
Originaltitel
Kaffee und Zigaretten
Dimensioner
217 x 148 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
Hcef
ISBN
9789188753236

Kaffe och cigaretter : 48 personliga reflexioner

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-28
228
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här i KAFFE OCH CIGARETTER möts vi av en mer personlig Ferdinand von Schirach, han skriver om sig själv och det är första gången. Redan med debuten BROTT fick han sitt internationella genombrott, sedan följde fler noveller i samlingen SKULD. Tidigare 2020 kom 12 nya noveller i STRAFF.

Ferdinands farfar Baldur von Schirach var ansvarig för deportationerna av judar i Wien under andra världskriget. Därföratt judarna var "en fara för den europeiska kulturen", som Baldur sa i ett tal1942. Detta är Ferdinand övertygad om att det fått honom att bära den skam och den ilska han känner.

Inte alla länder gör och gjorde upp med nazismen som under 1900-taletformade många människor, men Tyskland är här ett föredöme. Och Ferdinand är en del av detta. Han menar att det är hat som skymmer och skymfar människovärdet. Efter andra världskriget skrev Tyskland in människors lika värde i grundlagen och människovärdet fick en evighetsgaranti. Det som göra oss till människor, skriver Ferdinand om, det var när lagar instiftades som inte föredrog de starka utan skyddade de svaga. Detta är mänsklighetens seger över naturen, segern över oss själva.

FERDINAND VON SCHIRACH bokdebuterade som 45-åring. Då hade han varit verksam som advokat i Berlin i 20 år. För några år sedan gavs romanen TABU ut. De två senaste böckerna har till svenska översatts av Rebecca Kjellberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaffe och cigaretter : 48 personliga reflexioner
 2. +
 3. Eftermiddagar : 20 personliga berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eftermiddagar : 20 personliga berättelser av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kaffe och cigaretter : 48 personliga reflexioner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Varan, 20 april 2021

  Har läst allt han skrivit och det här är min favorit hans tankar och resereflektioner är precis vad som behövs i coronatider

 2. En fantastisk bok
  Peter Sundlin, 17 mars 2021

  En fantastisk bok fylld med välskrivna essäer, och om du tvekar, slå upp essä 44 på sid 131 och läs. Det tar en minut, och jag lovar, du är såld.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach