Landsflykten och riket (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2021-12-10
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Ulla Bruncrona
Originaltitel
Léxil et le royaume
Dimensioner
217 x 137 x 15 mm
Vikt
305 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188753342

Landsflykten och riket

Inbunden,  Svenska, 2021-12-10
213
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Albert Camus gav bara ut en novellsamling under sitt alltför korta liv. Hans romaner har blivit desto mer uppmärksammade, som Pesten och Främlingen.

1957 tilldelades han Nobelpriset i litteratur med motiveringen: För hans betydelsefulla författarskap, som med skarpsynt allvar belyser mänskliga samvetsproblem i vår tid. Tre år senare förolyckades han som 56-åring i en bilolycka på franska landsbygden.

Sin novellsamling gav han namnet Landsflykten och riket. Senast de gavs ut i Sverige var 1963. Samlingen innehåller sex noveller, olikheterna är slående. De är också skrivna vid helt olika tillfällen. De fyra första utspelar sig i Algeriet, som var en fransk koloni, där Albert Camus föddes och växte upp. Sedan förflyttas läsaren till både en konstnärslägenhet i Paris och till en inbjuden ingenjör som tas emot i en liten stad vid Atlantkusten i Brasilien.

Introduktionen till novellsamlingen är skriven av Lena Kåreland, professor em. i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet.

Här ett citat ur Lena Kårelands introduktion: "I Landsflykten och riket finner man flera av de teman som utmärker Camus författarskap. Här gestaltas människans ensamhet i en absurd värld, där hon känner sig främmande och rotlös. Hon är i exil eller i landsflykt och söker, oftast förgäves, befrielse från eller åtminstone ett slags försoning med livets ondska, det vill säga hon vill nå 'leroyaume', riket. Novellernas laddade skildringar av människans vanmakt och samvetsstrider kan också ses mot bakgrund av författarens personliga livssituation."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landsflykten och riket
  2. +
  3. Framsidan och frånsidan : essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framsidan och frånsidan : essäer av Albert Camus (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Albert Camus