Terror : ett teaterstycke och ett tal (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2022-04-05
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Martin Törnebohm
Originaltitel
Terror
Dimensioner
218 x 138 x 12 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789188753540

Terror : ett teaterstycke och ett tal

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-04-05
113
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Terror är en teaterpjäs om en terrorist som kapar ett Lufthansaplan. Han tränger in i cockpit och tvingar piloterna att sätta kurs mot ett fullsatt fotbollsstadion i München. 70 000 personer befinner sig på arenan. Två stridsplan från tyska flygvapnet hotar passagerarplanet med 164 personer ombord. Den ena stridspiloten övervägar att skjuta ner passagerarplanet för att rädda 70 000 oskyldiga på arenan. Det tyska flygvapnets överbefälhavare beordrar de två stridspiloterna att avvakta.

När teaterpjäsen har spelats får publiken i uppdrag att ta ställning i det beslut som domaren i en rättegång måste fatta. Som läsare av pjäsen, vad skulle du döma stridspiloten till om han skjuter ner passagerarplanet?

Författaren Ferdinand von Schirach bjöds in till Potsdam utanför Berlin för att i efterhand hedra de elva journalister och tecknare på satirtidningen Charlie Hebdo som brutalt sköts ihjäl av två maskerade män i januari 2015. I talet som avslutar boken pläderar Ferdinand von Schirach för det fria ordet, som på olika sätt angrips och stryps, även i demokratier.

FERDINAND VON SCHIRACH bokdebuterade som 45-åring. Då hade han varit verksam som advokat i Berlin i 20 år. Med debuten - BROTT - fick han omedelbart sitt internationella genombrott. Han följde upp debuten med fler noveller i SKULD och STRAFF.

I Sverige har också romanerna FALLET COLLINI och TABU givits ut. I boken KAFFE OCH CIGARETTER skriver han för första gången självbiografiskt. Hans två teaterpjäser, GUD och TERROR, har spelats på 110 teaterscener och hans böcker har givits ut i mer än 40 länder.

Ferdinand von Schirach har av New York Times kallats för "en oöverträffad stilist", av Der Spiegel "en briljant författare" och av Malin Persson Giolito i Dagens Nyheter "djupt gripande och oavbrutet fängslande".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Terror : ett teaterstycke och ett tal
  2. +
  3. Straff : 12 noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straff : 12 noveller av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach