Brott : 11 noveller (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2024-01-02
Upplaga
2
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Lena Hammargren
Originaltitel
Verbrechen
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
122 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188753809

Brott : 11 noveller

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-01-02
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med Brott, som är Ferdinand von Schirachs debutbok, blev han internationellt känd. Själv hade han arbetat som advokat i Berlin i 20 år när boken gavs ut. Mycket av det han skriver hämtar han ur sin egen erfarenhet som advokat, där han arbetat i förhörsrum på både fängelser och polisstationer. Nu har han givit ut drygt ett tiotal böcker i olika genrer: romaner, noveller, essäer och teaterpjäser.

I dessa elva noveller om brott traumatiseras människors liv och andra mördas brutalt. Brottsoffer och förövare blir tydliga genom författarens precisa berättande. Tack vare hans medkänsla och klara blick blir ohyggliga brott mer begripliga. Människosmuggling skildras, tystnadskultur, tortyr, yxmord och kannibalism. Brotten utspelar sig inte sällan i Berlins två stadsdelar Neukölln och Kreuzberg. De inblandade är från samhällets maktelit, några tillhör Tysklands många invandrare, det är prostituerade eller människor som inte annars hamnar på tidningarnas löpsedlar. Blir förövaren dömd eller går han fri? Vem är brottsoffret?

Malin Persson Giolito, Dagens Nyheter: Det är aldrig annat än djupt gripande och oavbrutet fängslande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott : 11 noveller
  2. +
  3. Straff : 12 noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straff : 12 noveller av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brott : 11 noveller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs den!
    Magnus Edberg, 14 juni 2024

    En fantastisk bok. Jag har läst flera av Ferdinand von Schirachs böcker och jag kan bara säga att han är en fantastisk författare som fångar läsaren med sina enkla och raka berättelser. Det är gripande och fängslande historier ur verkliga livet som von Schirach haft direktkontakt med i sitt jobb som försvarsadvokat. Har du inte läst honom förut så tycker jag att det är hög tid att du gör det nu, du lär inte bli besviken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach