Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2018-03-19
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
218 x 147 x 15 mm
Vikt
265 g
SAB
Hc
ISBN
9789188769022
TigerLily : tidig vårblomning (inbunden)

TigerLily : tidig vårblomning

(43 röster)  |  Läs 19 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-19
177
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
TigerLily : tidig vårblomning Kan levereras innan julafton
Möt TigerLily och låt dig inspireras av en energifylld tid i New York. Staden som sätter den unga kvinnans kropp i kontakt med hennes gamla själ. Staden som aldrig sover börjar väcka henne från dröm till vakenhet, från arrogans till medveten närvaro. Detta blir början på slutet av allt hon trott var sant. En yttre dynamisk historia som ofta pekar dig inåt. Bjuder dig in bakom kulissen, bortom historien till essensen inuti där den tagit form.

En bok fylld av visdom, insikter och humor. En bok som är skriven för att upplevas inte bara med sinnet, utan även med själen/hjärtat.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. TigerLily : tidig vårblomning
 2. +
 3. 40 dagar och nätter

De som köpt den här boken har ofta också köpt 40 dagar och nätter av Iren Rinmad (inbunden).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av TigerLily : tidig vårblomning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig, mysig med små inplanterade guldkorn.

  Tacksamt lättläst & mysig, rolig & alldeles lagom i text, detta var första boken jag kunnat avsluta sedan 2018. Och jag sträckläste den, precis den typ av bok jag behövde få läsa här & nu🌸

  Den var så mysig, och med små planterade guldfrön som fick mig och tänka till & att känna igen🌸

  "Livet har otaliga gånger knackat på från insidan, väntat tålmodigt på att jag ska höra.."
  det fanns mkt jag stannade till vid & var tvungen att vika översta toppen på blade... Läs hela recensionen

 2. Om att hitta sig själv; genom att se sin historia.

  Om att hitta sig själv; genom att se sin historia, sin nutid och våga blicka in i framtiden.

  Är det någon här med handen på hjärtat som ärligt kan säga att jag vet vem jag är? Nä trodde väl det. I alla fall kan inte jag säga det. Vikten av att kunna se tillbaka på sina historia, att kunna se vad man befinner sig just precis nu och våga blicka framåt mot den framtiden som väntar; det är både en svår och en rätt läskig tanke. Men spännande!

  I den här boken får vi träffa TigerL... Läs hela recensionen

 3. Välskrivet och spännande

  En väldigt fin bok som beskriver det vackra i det lilla och får en Att stanna upp och fundera.
  Fint gestaltade karaktärer i en berättelse som både innehåller visdom och insikt men även humor. Både välskrivet och spännande.

 4. Liten godbit

  Mysig och lättläst om att hitta det inre lugnet. TigerLily lever ett stressigt liv på Manhattan men känner till slut att det snurrar för fort. Det är 90-tal och yoga är nytt och hon bestämmer sig för att testa ett pass... Kul beskrivningar av alla sköna människor som gör staden så speciell.

 5. Sträckläste
  Cecilia, 28 mars 2020

  Tänk om jag kunde ha den närvaron i min vardag som jag får när jag läser boken o sjunker in i huvudpersonens liv. Får sååå många egna insikter som får mig att reflektera kring mitt eget liv. Både inspiration och en spännande handling. Rekommenderar verkligen!

 6. Inget djup
  Camilla, 13 februari 2020

  Jag var hoppfull att jag hittat en bok med djup när jag köpte Tigerlily men tyvärr fann jag motsatsen. Jag kan se att författaren haft ambitionen att hamna i samma kategori som Robin Sharma m.fl. men jag tycker inte hon lyckas utvecka karaktärerna eller ge historien det djup den har potential att ha. En lättsmält bok, tyvärr stundtals klyschig.

 7. Känn efter vad du vill göra i livet
  Maja, 30 januari 2020

  Jag fick förfrågan av författaren själv om jag ville läsa hennes bok i utbyte mot en ärlig recension. Jag blev nyfiken och svarade ja, fast det här är inte alls en bok som jag skulle köpa eller låna på biblan. Jag blev positivt överraskad- först av mig själv eftersom jag gick helt ur min comfort zone, och boken självklart - för att den levererade!
  Själva budskapet i boken är ju mer än tydlig: lev i nuet, stanna upp, lyssna, känn!
  Är livet verkigen bara rusa fram och inte ha tid med ... Läs hela recensionen

 8. Väcker känslor och manar till eftertanke

  Detta är en djup bok som väcker känslor av alla de slag. Genom de korta, snabba meningarna känner jag stressen och ytligheten när TigerLily är på sitt jobb. Att allt handlar om att passa in, spela ett spel och gå på rätt fester. Men jag känner även lugnet i meningarna när hon är på Island, när hon kan vara sig själv och bara krypa ihop i mammas famn. Jag gillar budskapet om stillhet och inre glädje. Jag tror fler människor skulle behöva stanna upp och reflektera över vad som är viktigt i livet.

 9. En fin och speciell bok!
  Lollos bokhörna, 15 augusti 2019

  Det här är ingen vanlig bok. Det är en fin och speciell bok som är fylld av humor. Boken handlar om Tiger Lily som lever ett snabbt liv i New York men som någonstans börjar känna att det är något som fattas. Hon börjar ställa sig frågan, är det verkligen det här som är det viktiga i livet?

  Språket i boken är bra även om det tog mig ett tag att hitta flytet i läsningen då det känns som texten hoppar fram. Iren lyckas med miljöbeskrivningarna och förmedla hur livet är runt Tiger Lily. ... Läs hela recensionen

 10. Skön annorlunda medvetandegörande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 juli 2019

  TigerLily -tidig vårblomning är en berättelse som författaren själv placerar i spirituell skönlitteratur facket. Jag håller fullständigt med om det och jag gillar verkligen hennes språk och intressanta reflektioner som finns i berättelsen. Person- och miljöbeskrivningarna är lysande och ger berättelsen ytterligare en dimension.

  Andemeningen enligt mig med berättelsen är vikten av att lära känna sig själv, att våga känna inåt och lyssna på " Vem är jag?"

 11. TigerLily
  Ylva Öz, 11 juni 2019

  Det är vår i New York... Uteserveringarnas och takterassernas tid och det är ett myllrande folkliv kring TigerLily som jobbar i modebranschen. Jag har aldrig varit i New York men Brooklyn Bridge, Williamsburg och Central Park är magiska namn jag hoppas få uppleva även i verkligheten och inte bara i "TigerLily - tidig vårblomning" av Iren Rinmad.

  När jag var yngre läste jag ofta böcker och såg filmer som handlade om mode och reklam och jag slukade glamorösa månadsmagasin. Min dröm sk... Läs hela recensionen

 12. TigerLily
  -, 26 maj 2019

  Jag älskar yoga och jag älskar romaner, men en yogisk roman hade jag aldrig läst förut. Om fokus i romanen framförallt ska vara resan och inte målet, då finns en viss risk att sidorna inte ska vecka intresse och inbjuda till fortsatt läsning. Det händer inte i TigerLily - Tidig vårblomning. Jag sugs in från första stund, miljöbeskrivningarna får mig att känna doften av nittiotalets New York lika väl som en vårskog på Island. Boken är underhållande, men den är också något mer. En djup visdom g... Läs hela recensionen

 13. En favorit 2018
  Bibliofilan , 16 januari 2019

  En av mina favoritböcker 2018 var TigerLily: tidig vårblomning. En bok som av författaren själv beskrivs som spirituell skönlitteratur.
  Det är en underbar historia om TigerLily som lever ett hektiskt liv i New York men som börjar känna att det är något som fattas. Är det verkligen det här som är det viktiga i livet?
  Jag älskar det djupa och spirituella som genomsyrar boken och miljöbeskrivningarna i New York och på Island är fängslande.

  Jag skulle vilja säga att det här är ... Läs hela recensionen

 14. Otroligt vacker bok!
  Ebbas bokhylla, 28 juli 2018

  Jag läste ut denna bok på en enda kväll. Otroligt vacker skriven med många fina reflektioner över livet. En bok med mycket närvaro och energi. Jag rekommenderar verkligen denna bok till alla som vill läsa en lite annorlunda roman med både fart och fläkt samt djupare tankar.

 15. "TigerLily-tidig vårblomning"av Iren Rinmad
  -, 10 juli 2018

  För mig var detta ingen bok man sträckläser. Jag var tvungen att stanna upp,ta in och begrunda det jag läst.
  En fin bok som fick mig att tänka till. 4/5
  TigerLily arbetar som första assistent till en moderedaktör i New York.Hon lever ett stressat liv där hennes jobb tar henne över hela världen och hon känner mer och mer att livet inom branschen är väldigt ytligt."Här verkar ingen intresserad av att se,mötas bortom kostymen,masken"
  TigerLily vill finna sig själv och sitt inre lugn ... Läs hela recensionen

 16. Tiger Lily tidig vårblomning

  Vi får möta Tiger Lily som nu bor i New York men med rötter på Island. Boken bjuder på en inblick i den stressiga modevärlden men det är även en själslig resa. Boken är lättsam med korta kapitel så du som läsare hinner tänka och reflektera över vad du läst, den är även fulladdad med tänkvärda budskap. Det är alltså ingen bok att stressa sig igenom utan ta ett djupt andetag och njut av det du läser.

 17. TigerLily: tidig vårblomning
  ebbasbocker, 6 juli 2018

  Den här boken var verkligen något nytt för mig, aldrig läst något som benämns som "spirituell skönlitteratur" förut. Måste säga att jag blev mycket positivt överraskad! Boken handlar om TigerLily som lever ett stressat liv i New York där hon jobbar inom modebranschen. Livet går i ett hela tiden, det är resor, möten - alltid någonting. Vi följer TigerLily under en vår där hon genomgår en själslig resa och finner en medvetenhet. Boken är väldigt välskriven och får mig att tänka till om saker ja... Läs hela recensionen

 18. En själslig väckarklocka
  Boktokensinsta, 2 juli 2018

  TigerLily; tidig vårblomning, är en själslig väckarklocka som påminner om vad som är viktigast här i livet. Halva lästiden går till att stanna upp, läsa om och reflektera. Iren Rinmad har skrivit en inspirerande berättelse om TigerLily som arbetar som redaktörsassistent i modebranschen och lever ett ytligt, stressigt och inte alltid så hälsosamt liv. Sakta men säkert fylls TigerLily med insikt och vågar välja nya vägar. En läsupplevelse som är kort men bestående. Likt en härlig bukett med liljor passar denna fina bok perfekt som present.

 19. En själslig resa
  Bokdjungeln , 16 juni 2018

  Detta var en speciell bok. Jag hängde absolut med i de tempo som huvudpersonen befinner sig i. Från att starta med stress till att faktiskt finna ett inre lugn. Texten är lätt och den lägger sig rätt i tungan direkt, vilket gör boken behaglig att läsa. Det händer väl kanske inte jättemycket i handlingen, men ändå tillräckligt för att ta den framåt i ett behagligt tempo. Boken är ingen vanlig bok, den tar dig djupare själsmässigt och fick i alla fall mig att stanna upp för att bara andas in nuet.

Visa alla 19 recensioner

Fler böcker av Iren Rinmad