Den läkande maten: recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (35.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-05-17
Förlag
Lava förlag
ISBN
9789188799371

Den läkande maten: recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-05-17

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lider du av autoimmun sjukdom, allergi, dålig mage eller kroniska inflammationer? Då är Den läkande maten perfekt för dig.

God tarmhälsa är en förutsättning för att må bra. Över 1 miljon svenskar har någon autoimmun sjukdom och var femte svensk är allergisk. Metoden i den här boken AIP, autoimmunt protokoll är en variant av paleo (stenålderskost) som tack vare goda resultat gör succé över hela världen.

Under 30-90 dagar plockas livsmedel som irriterar eller skadar tarmen bort. Bland annat spannmål (gluten), socker, mejeriprodukter, nötter, ägg, frön och potatisväxter. Istället ligger fokus på näringstät antiinflammatorisk kost optimerad med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

I Den läkande maten får du en komplett guide till AIP med ett 70-tal recept för vardag och fest, veckomeny, listor på livsmedel du ska utesluta och inkludera, guide till återintroduktion samt tips på hållbar livsstil.

Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson blev själv fri från sjukdom med hjälp av AIP. Hon driver idag hälsoföretaget Swedish Paleo (www.swedishpaleo.se) med Sveriges största samling av AIP-recept. Detta är Cecilias andra bok och en vidareutveckling av Autoimmun kokbok (2016) som hon skrev tillsammans med Karl Hultén.

Förord av Jonas Bergqvist, leg. sjukgymnast, funktionsmedicinsk terapeut och författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den läkande maten: recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och allergier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tack, nu mår jag riktigt bra!
    NADJA, 6 oktober 2020

    Har länge sökt efter lösningar på mina magproblem som jag har haft hela mitt liv. Lchf började jag med samt Fodmaps men blev inte fri från min ballong mage å att konstant ha väderspänningar. NU sedan jag började äta AIP- kost försvann ballongmagen samt väderspänningarna: Jag kan knappt ta in allt detta då jag aldrig har levt med en mage som har fungerat normalt. Jag är så tacksam för att AIP- kosten har gett mig en livskvalité som jag aldrig har haft tidigare i mitt liv då mina besvär styrde... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cecilia Nisbet Nilsson