Renässansringen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Timeliness (del 2)
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2019-08-07
Förlag
Mima Förlag
Medarbetare
Norrefjord, Andreas (form)
Dimensioner
212 x 143 x 23 mm
Vikt
454 g
SAB
Hc
ISBN
9789188845429

Renässansringen

(9 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-07
24
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En roande och omväxlande tidsresa in i de mest osannolika miljöer.« Ölandsbladet

»Oerhört medryckande läsning« Johanna Wistedt, recensent Amelia

Drottning Maria Stuart av Skottland och amatörurmakaren Aron Pettersson från Nyköping sammanlänkas i ett historiskt mysterium ...

En junidag 1562 galopperar den mystiske Mr Walker in i kungaborgen Palace of Holyroodhouse i Edinburgh och friar till drottning Maria Stuart av Skottland. Walker erbjuder drottningen en ring, vars krona är formad som en dödskalle.

Fyrahundra år senare försätter denna dödskallering Aron Pettersson i en rejäl knipa. Arons passionerade förhållande till klockor drar in honom i ett äventyrligt händelseförlopp där en märklig Londonvåning, en faster med hemlighetsfulla drivkrafter och drottning Elizabeth II:s guldgnistrande slottsklockor spelar en avgörande roll.

Renässansringen är en äventyrlig spänningsroman där Arons livsdrömmar utmanas av en sällsynt förmåga att snubbla in i rafflande världshändelser medan hans besatthet av klockor leder honom rakt in i monarkins högsäte.

Elisabeth Öhman föddes i Nyköping 1956 och har varit verksam som frilansjournalist, copywriter och skribent. På sjuttiotalet fick hon skrivrådet av Astrid Lindgren att »öva, öva, öva så mycket du kan och bara skriv, skriv, skriv!« I dag arbetar Elisabeth som författare på heltid och bor i byn Gillberga på Norra Öland med sin man och hund.

»Underhållande bok med lagom spänning, en riktig mysdeckare med feelgoodkänsla« Elisabeth Klippel Berglöf, bokbloggare

»Renässansringen är en påhittig spänningsroman fylld av fantasi och berättarglädje« BTJ

»En charmig, äventyrlig och oförutsägbar historia!« Agneta Norrgård recensent på SVT Go kväll om Drottningklockan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Renässansringen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Smått orealistisk, men väldigt rolig
  Marias bokhylla, 25 september 2021

  3,5/5

  Renässansringen är den direkta fortsättningen på amatörurmakaren Aron Petterssons oerhört spännande och händelserika liv, i serien Timeliness av Elisabeth Öhman. Serien bör läsas i ordning, men jag skulle ändå säga att tillbakablickarna i Renässansringen är nog många och tydliga för att den som plockar upp den utan att ha läst första delen, Drottningklockan, först ska kunna hänga med på helhetshistorien. Detta mycket tack vare Öhmans sätt att verkligen se till att varje del är ... Läs hela recensionen

 2. Underhållande och medryckande läsning!

  Nu har ytterligare en av mina hyllvärmare blivit läst och jag har fått hänga lite till med Aron Pettersson.

  Denna gång håller vi till i London och gör även besök hos Drottning Elizabeth II och MI6. Med i handlingen finns även en dödskallering som drottningen av Skottland, Maria Stuart, fick år 1562 av den mystiske Mr. Walker. Frågan är hur ringen och Aron hör ihop? Och vilken roll spelar Fantomen?

  Renässansringen är som en feelgood-deckare med historiska inslag. Visst, en he... Läs hela recensionen

 3. Lite orealistisk
  Bokdjungeln , 26 september 2019

  Alltså okej, man kan ärva en faster som bott i London. Även om det inte tillhör vanligheten. Men att också ha en dotter som man inte visste om att man hade förrän hon var i vuxen ålder och att hon jobbade för brittiska underrättelsetjänsten, och att man blir erbjuden jobb som drottning Elisabeth II urmakare helt random, det känns lite för osannolikt för min smak. Men när jag väl släppte tanken på hur orealistiskt allt var och bara flöt med i handlingen så blev den bättre. Också lite rolig på ... Läs hela recensionen

 4. Myspysig feelgooddeckare
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 september 2019

  En formidabel fortsättningen på Drottningklockan och precis där den slutar tar Renässansringen vid. En mysig pussel/feelgooddeckare som jag starkt rekommenderar.
  Inga blodiga scener bara myspys och lite klurigt deckararbete. Mer på bloggen =)
  https://bokprataren.blogspot.com/2019/09/renassansringen-elisabeth-ohman.html

 5. Urmysig feelgooddeckare!
  Lollos bokhörna, 2 september 2019

  Vilken urmysig feelgooddeckare den här boken är. Sidorna flyger fram och jag kunde inte riktigt sluta läsa. Språket är lättsamt, det är skrivet med humor och det är spännande! Extra kul är att en del av handlingen utspelar sig i min hemstad Nyköping.

  Det är en välskriven roman som med sina korta kapitel är lätt att komma in i och lätt att läsa! Man vill liksom inte släppa den. Nästa gång jag är i Nyköping ska jag gå i Arons fotspår!

  Renässansringen är definitivt en bok jag rekommendera! När kommer nästa del

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Öhman