Lockdown (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
Lockdown
Dimensioner
217 x 142 x 13 mm
Vikt
418 g
SAB
Hce
ISBN
9789188845863

Lockdown

(38 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-30
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Mordjakt i ett London satt i karantän - av författaren till Lewis-trilogin

»En profetisk och oroväckande läskig thriller.« | The Guardian

»En helt suverän thriller.« | Publishers Weekly

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« | Johannas deckarhörna

London - epicentret för en global pandemi - är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer. På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.
Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj. När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen.
Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först - viruset eller mördaren?
I svensk översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f.1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 5 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lockdown är en fristående thriller om ett brutalt mord i ett London under karantän.

»Peter May är en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lockdown
 2. +
 3. Dödsboet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsboet av Peter May (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Lockdown. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant men något fattas...
  ElinsBokhylla , 5 oktober 2022

  Bokens handling har ett väldigt aktuellt ämne, pandemi, virus som härjar i världen och lockdown på många håll.
  Ett England som ligger i lockdown och som kämpar för att minska den stora smittspridningen som härjar, samtidigt som mord sker och som kommissarien Jack MacNeil arbetar för fullt för att utreda vad som har hänt den stackars flickan vars ben nyligen hittats på en arbetsplats.

  Handlingen är väldigt bra skrivet och har många detaljer som påminner om den vardag som man själ... Läs hela recensionen

 2. En medelmåttig thriller
  Läsaren, 3 mars 2022

  Den pågående pandemin är inte alls trovärdig, trots covid, och drar enbart ner berättelsen. Lägg tid på något annat istället för denna bok.

 3. En otäck framtidsvision
  Anders Brändström, 31 december 2020

  Detta ger oss en tankeställare om vi inte får stopp på Covid 19
  Mycket läsvärd. Rekommenderas.
  Peter Mays bok ger en inblick i hur hans nästa bok Svarthuset kommer att utvecklas.

 4. Otäck!
  Bokhyllaniskuggan, 27 december 2020

  ❥ Recension

  Det är lite extra intressant att läsa den här typen av bok, som utspelar sig i en pandemi, när man själv befinner sig i en. Särskilt då boken skrevs 2005 (även om den släpptes först i år pga att förlagen såg den som för osannolik).

  Det är ett mörkt och jävligt London vi får en inblick i, fyllt av skräck och förtvivlan. Jag gillar karaktärerna och drivet i berättelsen. Stort plus för alla oförutsägbara händelser, man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn ... Läs hela recensionen

 5. Ruskig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 december 2020

  Kan det bli värre än så här? Mordjakt i ett London som satts i karantän på grund av en pågående pandemi? Kan det blir mer verklighets troget. Svaret på båda frågorna är ett klart och tydligt NEJ!
  En bra och otroligt läskig bok och Peter May är en riktigt stark kille för att skriva fängslande och hålla oss på sträckbänken. Kanske inte hans bästa men med tanke på att den skrevs för 15 år sedan så har väl även han utvecklats och det kanske är därför jag gillar hans senare böcker bättre.

 6. Tidig May
  Thomas Ohlsson, 15 oktober 2020

  Har alla delar som kännetecknar den storhet Peter Mays författarskap ger oss läsare. Dock tycker jag han utvecklat dessa betydligt i senare böcker till det som gör honom till en av mina absoluta favoriter.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Peter May