Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-04-05
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188849304
Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik (e-bok)

Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-05

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vårt globala ekonomiska system som under många år tjänat oss väl är under press. Vi lever under förutsättningarna att resurserna är obegränsade, klimatet är konstant och ekonomin har en evig tillväxt.

Dagens nivåer av konsumtion är ohållbara, liksom vårt sätt att spara. Men genom att välja rätt sparande, till din pension och andra ändamål, kan du göra större skillnad än att panta burkar och köpa ekologiskt.

Författarna visar att hållbart sparande är bland det mest effektiva vi kan göra för att motarbeta klimatförändringarna och uppnå en hållbar framtid. Dessutom är ett sådant sparande lönsamt. Bolag som presterar väl inom hållbarhet går om sina konkurrenter, avkastar mer och uppvisar bättre finansiella nyckeltal.

Guld och gröna skogar är en bok som ger dig praktisk vägledning för hur du kan använda ditt sparande för att effektivt bidra till en mer hållbar värld samtidigt som du gör lönsamma investeringar. Du får konkreta råd om hur du ska tänka för att spara hållbart både i fonder och enskilda aktier och hur du kan finna investeringsmöjligheter kopplade till vår tids största utmaning.

Sasja Beslik är chef för hållbara finanser på Nordea och har mer än 20 års erfarenhet i branschen. Han blev tilldelad H.M. Konungens medalj 8:e storleken i Serafimerordens band för sina insatser inom svenskt miljö- och hållbarhetstänkande år 2013.

Karim Sayyad är senior analytiker inom hållbara finanser på Nordea och jobbar med att analysera sektorer och bolag utifrån miljömässiga, sociala och affärsetiska kriterier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som gör skillnad
    Amanda, 28 januari 2020

    Klargörande, enkelt och brinnande angeläget. En bok som gör skillnad. Jag skiftar mina investeringar rakt av och sprider kunskapen vidare till andra.

Visa alla 1 recensioner